Erindringer fra mit liv som nytårskok

Siden jeg var 17 år, har jeg været på arbe­jde de fleste nytår­saften­er. Først som garder­obe-dreng på Arkaden i Roskilde, et leg­en­darisk sted med en café, en bar, et diskotek og en sindssyg mex­i­can­sk restau­rant med karaoke anlæg.  Senere blev jeg for­frem­met til afry­d­der, der­på til bar­tender og til sidst til DJ. Nytår­saften var en af de HELT store dage. Folk kom i byen ved 01.00-tiden, og det var altid pænt van­vit­tigt. Det var her, jeg første gang hørte udtrykket “amatør­ernes ver­dens­mester­skab”. Et lidet flat­terende udtryk men enormt ram­mende for nogle af de folk, for hvem J‑Dag, fir­ma­jule­frokost og NYTÅR­Saften er de gange på året, hvor der lægges op til dans, gal­skab og ”Jeg-er-stadig-pisse-ung”-attitude. Heldigvis er nytår­saften for de fleste en højstemt aften med pænt tøj, dum hat, torsk og bobler. 

For at læse artik­lens ind­hold skal du være medlem. Allerede medlem? Log ind her.