Hvem er vi?

Frihedsbrevet er en digital nyhedsbrevstjeneste fra Mediehuset Friheden. Hvad vi gør er, at vi hver uge udsender nyhedsbreve til vores medlemmer med rigtige nyheder, vi selv har gravet frem og indhold, vi selv har udviklet. Hvert nyhedsbrev har sit eget tema, for eksempel politik eller kultur, men fælles for dem er, at de har et unikt indhold, som ikke findes andre steder.

Frihedsbrevet blev grundlagt i foråret 2021 af en gruppe journalister, som var trætte af, at staten har penge i stort set al medievirksomhed i Danmark. Så det begyndte med denne enkle tanke; kan det lade sig gøre at bygge en medievirksomhed op, der ikke suger på lappen hos staten? Påstanden er, at det kan det, hvis man starter op så enkelt som muligt; nemlig med nyhedsbreve. Til gengæld vil vi tage nyhedsbrevet som genre hen et sted, hvor det ikke har været før.

Politisk er Frihedsbrevet hverken rødt eller blåt. Det er frit, og det har vi papir på. Fordi vi går meget op i vores uafhængighed, er vi principielt ikke venner med nogen, men det er kun godt. For som man siger på engelsk: “Gain enemies, make fans”.

Hvad Frihedsbrevet vil

1Være så uafhængige af staten som muligt. Det vigtigste ord i presse-, trykke- og ytringsfrihed er netop frihed. Derfor siger Frihedsbrevet nej til mediestøtte. Noget andet vi ikke bryder os om er reklamer, for vi vil helst ikke skylde nogen noget.

2Altid være for et frit og åbent samfund. Være imod et lukket og tildækket. Tænk lige på, at Danmark stadig har en offentlighedslov, som er i strid med internationale standarder for offentlighed i forvaltningen.

3Levere hårde nyheder og scoops til vores publikum. Samt baggrundsviden og analyse. Det gør vi med nyhedsbreve, der er skrevet i et kortfattet og læsevenligt sprog. Oversigtligt og smukt.

4Men også tilbyde lange udgaver af vores nyhedsbreve på vores hjemmeside til de læsere, som virkelig vil have en historie foldet ud.

5Tilstræbe at vores journalistik er så evidensbaseret og konsekvensneutral som muligt. Det første betyder, at vi efterprøver alle påstande. Det sidste betyder, at en nyheds mulige følgevirkninger ikke må bremse, at nyheden bringes. Sandheden frem for alt.

6Være modige. Sådan rigtigt ægte modige. Sandt mod kræver, at man tør begå fejl, og skulle det ske, at vi træder ved siden af, er vi ikke bange for at indrømme det.

7Være sjove at være sammen med. Eller i hvert fald forsøge at være det, for hvor står det skrevet, at medier skal være så selvhøjtidelige, som tilfældet ofte er?

8Være magtkritiske. Over for al slags magt, inklusiv pressens egen. George Orwell havde så evigt ret, da han skrev, at journalistik er at trykke, hvad nogen ikke ønsker trykt. Alt andet er PR. I øvrigt tyder meget på, at Orwell aldrig har skrevet det, men derfor er det stadig sandt.

Bestyrelse

Bjørn Høi Jensen, formand
Max Cantor
Henrik Juul

Ledelse

Mads Brügger, adm. direktør og ansv. chefredaktør
Charlotte Hoffmeyer, drifts- og kommerciel direktør
Flemming Rose, chefredaktør

Redaktion

Maya Tekeli
Emil Findalen
Andreas Lund Munk
Mathias Blædel Lorenzen
Sofie Frøkjær
Mette Høeg
Simon Jul Jørgensen
Christian Stemann
Helle Fuusager
Mathias Bøgild
Malthe Kibsgaard

Organisation

Christina Lagoni, abonnementschef
Peter Dremstrup, udvikler
Peter Martin Kappel, direktionsassistent

Principielt

Vi på Frihedsbrevet tager ansvar for vores journalistik. Derfor er vi tilmeldt Pressenævnet og følger de vejledende regler for god presseskik.

Kontakt

Generelle henvendelser:
hej@frihedsbrevet.dk
Hvis du har et nyhedstip til os:
frihedsbrevet@protonmail.com