Gule ærter: Jeg kan ikke fin­de nok ord for min lov­pris­ning af den kon­ge­spi­se. Den er sim­pel og næren­de og er båret af en palet­te af vels­mag som få egns­ret­ter. Klas­si­ske gule ærter kan laves på fle­re måder. Udval­get af opskrif­ter sva­rer omtrent til antal­let af mor­mødre. Som udgangs­punkt koges ærter­ne i en sup­pe. Det kan være rester fra den sup­pe, hvor der dagen før blev kogt kød. Det kan sågar være sup­pe-rester; sup­pe, hvori der i løbet af nog­le dage er ble­vet kogt kød, grønt­sa­ger og kar­to­f­ler – lidt som en viet­na­me­sisk pho. Ærter­ne er tør­re­de og sma­ger umid­del­bart ikke af meget, men en hjem­me­dyr­ket gulært og lol­land­sk rosin har bety­de­ligt mere smags­mæs­sig per­son­lig­hed end en indu­stri­elt pro­du­ce­ret model. De tør­re­de ærter har dog uan­set oprin­del­se en karak­te­ri­stisk smag af, ja, ærter, så hvad enten du væl­ger at koge dem i vand eller sup­pe, vil der altid være en smag af ærter.

Læs videre som medlem

Det koster 99 DKK/mdr. - Abonnementet fornyes automatisk, indtil det opsiges.

Bestil nu

Allerede medlem?
Log ind, som du plejer

Du har tidligere oprettet dig som bruger med denne e-mail:

Indtast din adgangskode for at logge ind. Er dette ikke din e-mail, eller ønsker du at logge ind på en anden bruger, klik her.

Adgangskoden skal indeholde mindst 8 tegn.

Mistet din adgangskode? Nulstil her.

Opret adgangskode

Din e-mail:

Adgangskoden skal indeholde mindst 8 tegn.

Opret adgangskode

Du skal oprette en adgangskode nu

Din e-mail:

Vi har registreret dit abonnement, men du mangler en adgangskode. For at logge ind på Frihedsbrevet.dk og i Frihedsbrevets app skal du oprette en adgangskode.

Vi har sendt et link til ovenstående e-mailadresse, hvor du kan oprette din nye adgangskode.

Velkommen til Frihedsbrevet

Du har nu adgang til alle artikler, nyhedsbreve og podcast. Kom godt i gang ved at vælge dine nyhedsbreve nu.

Log ind

Du skal være logget ind for at kunne læse og lytte til Frihedsbrevet.

[ree_login_form]