Gule ærter: Jeg kan ikke fin­de nok ord for min lov­pris­ning af den kon­ge­spi­se. Den er sim­pel og næren­de og er båret af en palet­te af vels­mag som få egns­ret­ter. Klas­si­ske gule ærter kan laves på fle­re måder. Udval­get af opskrif­ter sva­rer omtrent til antal­let af mor­mødre. Som udgangs­punkt koges ærter­ne i en sup­pe. Det kan være rester fra den sup­pe, hvor der dagen før blev kogt kød. Det kan sågar være sup­pe-rester; sup­pe, hvori der i løbet af nog­le dage er ble­vet kogt kød, grønt­sa­ger og kar­to­f­ler – lidt som en viet­na­me­sisk pho. Ærter­ne er tør­re­de og sma­ger umid­del­bart ikke af meget, men en hjem­me­dyr­ket gulært og lol­land­sk rosin har bety­de­ligt mere smags­mæs­sig per­son­lig­hed end en indu­stri­elt pro­du­ce­ret model. De tør­re­de ærter har dog uan­set oprin­del­se en karak­te­ri­stisk smag af, ja, ærter, så hvad enten du væl­ger at koge dem i vand eller sup­pe, vil der altid være en smag af ærter.

Få fuld adgang for bare 2 kr. pr. dag i en hel måned

Bliv medlem i dag og få hårdtslående og afslørende journalistik – af Danmarks kompromisløst uafhængige medie.

Normalpris: 99 kr./md.

Bestil nu

Allerede medlem?
Tilbuddet gælder i en begrænset periode. Mindstepris: 60,00 kr. Abonnementet fornyes til 99 kr./md. og fornyes automatisk, indtil det opsiges. Ingen minimumsbinding. Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke har været abonnent de sidste seks måneder.
Log ind, som du plejer

Du har tidligere oprettet dig som bruger med denne e-mail:

Indtast din adgangskode for at logge ind. Er dette ikke din e-mail, eller ønsker du at logge ind på en anden bruger, klik her.

Adgangskoden skal indeholde mindst 8 tegn.

Mistet din adgangskode? Nulstil her.

Opret adgangskode

Din e-mail:

Adgangskoden skal indeholde mindst 8 tegn.

Opret adgangskode

Du skal oprette en adgangskode nu

Din e-mail:

Vi har registreret dit abonnement, men du mangler en adgangskode. For at logge ind på Frihedsbrevet.dk og i Frihedsbrevets app skal du oprette en adgangskode.

Vi har sendt et link til ovenstående e-mailadresse, hvor du kan oprette din nye adgangskode.

Velkommen til Frihedsbrevet

Du har nu adgang til alle artikler, nyhedsbreve og podcast. Kom godt i gang ved at vælge dine nyhedsbreve nu.

Log ind

Du skal være logget ind for at kunne læse og lytte til Frihedsbrevet.

[ree_login_form]