Gule ærter: Jeg kan ikke finde nok ord for min lovprisning af den kongespise. Den er simpel og nærende og er båret af en palette af velsmag som få egnsretter. Klassiske gule ærter kan laves på flere måder. Udvalget af opskrifter svarer omtrent til antallet af mormødre. Som udgangspunkt koges ærterne i en suppe. Det kan være rester fra den suppe, hvor der dagen før blev kogt kød. Det kan sågar være suppe-rester; suppe, hvori der i løbet af nogle dage er blevet kogt kød, grøntsager og kartofler – lidt som en vietnamesisk pho. Ærterne er tørrede og smager umiddelbart ikke af meget, men en hjemmedyrket gulært og lollandsk rosin har betydeligt mere smagsmæssig personlighed end en industrielt produceret model. De tørrede ærter har dog uanset oprindelse en karakteristisk smag af, ja, ærter, så hvad enten du vælger at koge dem i vand eller suppe, vil der altid være en smag af ærter.
Log ind
Du skal være logget ind for at kunne læse og lytte til Frihedsbrevet.
Populære artikler
Fri Kultur
Krabbens forlængede arm: B.T.-medarbejdere tegner et portræt af chefredaktør...
Fri Politik
Rejsefeber for en halv million offentlige midler: Eksperter varsler skattesmæk til...
Fri Finans
Bag facaden: 30.000 danske ejendomme trækker tråde til paradisøer og Luxembourg
Fri Kultur