”Åh hvor har jeg altså lyst til klassisk østeuropæisk i aften.” Det er ikke en sætning, der runger højt i de fleste danske hjem. Og det er egentlig en skam. For det første fordi det er er et ustyrligt smagfuldt køkken – især det polske. Det har håndværkstraditioner, der holdes anderledes i hævd end i Danmark. For det andet er det et køkken, der er sprængfyldt med hyldest til sæsonerne. De polske landmænd er dygtige. Det har ikke skadet deres traditioner, at de i en periode var ramt af teknologisk stagnation inden for landbruget. Det var dengang, da der var stor forskel på øst og vest.
Bliv medlem og læs videre – spar 50%
Støt uafhængig journalistik og få adgang til hele vores arkiv – fra afsløringer til fængende podcasts.
Se alle vores tilbudPopulære artikler
Fri Kultur
For grov til TV 2: Joke om Løkke fjernet fra årskavalkade
Fri Forsvar
Fra rockermiljøet til krig i Afghanistan: Her er historien om...
Fri Mads
Fri Mads #157: Morten Messerschmidt om kronik-brøler: “En...
Fri Finans
Mystisk jysk bacon-konge skaber imperium i Putins Rusland: Blev hædret med...