Doctor No

Den delvist danskejede biotekvirksomhed Enochian BioSciences bliver i 2018 optaget på den prestigefyldte amerikanske Nasdaq-børs. Hjernen bag det hele er den tyrkisk-fødte Serhat Gumrukcu, der bliver præsenteret som læge, topforsker og som et geni, der skal revolutionere medicinalindustrien med behandlinger mod blandt andet HIV og kræft. Virksomheden har millioner fra de velhavende danske erhvervsmænd Karsten Ree, Ole Abildgaard og René Sindlev i ryggen, og aktiekursen har retning direkte mod stjernerne. Men der er et problem: Geniet Serhat Gumrukcu er hverken læge eller forsker, men derimod en tyrkisk tryllekunstner med kunstnernavnet Doctor No, og lige nu sidder han fængslet i USA anklaget for at have orkestreret et brutalt lejemord.

Hvis du har nogle oplysninger, du gerne vil dele, kan du skrive til .

For at høre vores podcasts skal du være medlem. Tilmeld dig her
Sæson 1
 • 1. Geniet

  15. march 2023

  Erhvervsmanden Karsten Ree, milliardærklubmedlem Ole Abildgaard og tidligere Pandora-medejer René Sindlev er nogle af de danske pengemænd, der kaster sig ud i at investere i biotek i 2010’erne. De investerer i en lille dansk virksomhed, der arbejder på at udvikle en kræftvaccine. Det, der skulle have været et indbringende biotek-eventyr, bliver dog umiddelbart en fiasko. Men da det ser allermest sort ud for de danske rigmænd, dukker der pludselig en mand op, der fortæller, at han kan redde deres millioninvestering. En mand med nærmest overnaturlige evner.

 • 2. Blodsugende behandlinger

  15. march 2023

  Ole Abildgaard og Karsten Ree rejser til Los Angeles for at blive behandlet af forskergeniet Serhat Gumrukcu. De køber alternative behandlinger med igler og fosterstamceller for millioner – behandlinger, som Serhat Gumrukcu fortæller, kan kurere blandt andet lungesygdomme, åreforkalkning og blindhed. Men Gumrukcus lægefaglige baggrund, der tæller både læge og ph.d.-titler, viser sig at være én stor løgn.

 • 3. Skinnet bedrager

  15. march 2023

  Serhat Gumrukcu formår at tryllebinde investorer, læger, forskere og uhelbredeligt syge kræftpatienter. Han overbeviser dem om, at han er genial, og at han nærmest kan udrette mirakler. Men den virkelige fortælling om Gumrukcu er langt mere dyster. Det er en fortælling om falske lægetitler, en kriminel fortid og behandlinger af dødssyge patienter, der tror, at de er i trygge hænder.  Men hvordan kan det lade sig gøre, at ingen opdager, at Gumrukcu ikke er den, han udgiver sig for at være?

 • 4. Lejemordet

  24. march 2023

  Enochian BioSciences' aktiekurs styrtdykker i takt med, at afsløringer af bedragerisager fra Serhat Gumrukcus fortid og de falske lægetitler, han har smykket sig med, vælter ud af skabet. Men virksomhedens danske investorer Karsten Ree, Ole Abildgaard og Enochians bestyrelsesformand René Sindlev tror stadig på biotekvirksomheden. Og det er på trods af, at Serhat Gumrukcu, geniet bag det hele, i maj 2022 bliver anholdt, fængslet og mistænkt for at have orkestreret et veltilrettelagt lejemord på en mand, der ville afsløre ham som den bedrager, han i virkeligheden er.

 • 5. Virker det her som et selskab i knæ?

  11. april 2023

  Kan Serhat Gumrukcu, eller Doctor No, både have snydt med sine lægeeksamener, fusket med forskningsresultater, være mistænkt for at have orkestreret et koldblodigt lejemord på en familiefar – men samtidig være et geni, som står bag forskning, der får højt anerkendte læger og professorer til at måbe? I denne episode kigger vi på den seneste forskning fra Enochian BioSciences og så har erhvervsmand og Enochian-investor Ole Abildgaard lavet sin egen dokumentarserie om Serhat Gumrukcu.