Fields 3. Juli

Hvad skete der egentlig i Fields den 3. juli 2022, og hvad gik der forud for de tretten minutter, der rystede Danmark? De spørgsmål forsøger Frihedsbrevet at besvare gennem en række opsigtvækkende nye afsløringer om masseskyderiet, den formodede gerningsmand og det danske psykiatriske system.

Serien er lavet af Thomas Arent, Helle Fuusager og Magnus Mio
Musik af Leo Peter Larsen

For at høre vores podcasts skal du være medlem. Tilmeld dig her
Sæson 1
 • 1. 13 minutter

  24. october 2022

  I første episode dykker ned i historien om en amerikansk youtuber, der begik et masseskyderi efter at have efterladt sig advarsler og spor på nettet. Den formodede gerningsmand fra Fields-skyderiet var nemlig inspireret af ham, og Frihedsbrevet kan nu løfte sløret for en række foruroligende ligheder mellem de to hændelser.

 • 2. Advarsler om drab

  24. october 2022

  Frihedsbrevet afdækker den formodede gerningsmands forløb i psykiatrien i perioden op til skyderiet. Research viser nemlig, at han flere gange rakte ud efter hjælp, og at han havde gruopvækkende tanker og fantasier, som han fortalte til flere professionelle i systemet.

 • 3. Når støvet har lagt sig

  30. october 2022

  I tredje afsnit møder vi nogle af dem, som fik tragedien helt tæt ind på livet. Vi dykker ned i forløbet omkring et andet drab med tilknytning til samme psykiatriske center, som sker 12 dage inden Fields-skyderiet, og så folder vi det politiske efterspil af dækningen ud.