Frihedsbrevet søger undersøgende journalist
Fagbosser, der bor gratis i luksuslejligheder, som er købt for medlemmernes penge. En hemmelig fredagsklub, hvor topfolk fra medicinalindustrien gnubber skuldre med direktøren for Amgros, der indkøber medicin til det offentlige. Eller historien om, hvordan kommuner på stribe udleder spildevand ulovligt i naturen.
Det er blot nogle få af de mange historier, som Frihedsbrevets har afsløret den seneste tid.
Hvis du brænder for at bedrive undersøgende journalistik, der gør en forskel, og afkræve magthaverne svar på de spørgsmål, de forsøger at tie ihjel, så håber vi, at du vil søge jobbet som journalist på Frihedsbrevet.
Om dig
Du behøver ikke at have mange års erfaring med at lave undersøgende journalistik eller et CV spækket med store afsløringer med i bagagen. Vi søger først og fremmest talent, vilje og energi. Det er derudover en fordel, hvis du har hovedet fuld af ideer, er god til at få kilder i tale, har et godt blik for at søge aktindsigter eller lignende kompetencer.
Du skal være indstillet på at blive en del af en arbejdsplads med en høj grad af selvledelse og frihed. Vi har en flad struktur og tror ikke på benhård top- eller detailstyring. Alle ansatte har ansvaret for at skabe og udvikle kulturen på arbejdspladsen, og vi ved godt, at skal vi lykkes, så skal vi lykkes som et hold.
Du vil komme til at arbejde tæt sammen med journalisterne på de tre redaktioner Fri Finans, Kultur og Politik.
Din rolle kommer som udgangspunkt ikke til at være låst inden for et specifikt stofområde, hvilket også i realiteten er sådan de andre journalister på redaktionen arbejder. Hos Frihedsbrevet er det altid den gode historie, der vinder, og de fleste projekter bliver lavet i samarbejde med andre.
Om os
Frihedsbrevet gik i luften for godt to år siden og er i en rivende udvikling. Vi er et godt stykke over 11.000 betalende medlemmer, og vi vokser støt.
Redaktionen består af cirka 12 journalister og en gruppe freelancere, der er tilknyttet i forskelligt omfang.
Vi prioriterer original journalistik, der går kritisk til magthaverne og begejstrer, forarger eller underholder vores læsere. Vores historier skal helst vække opsigt i offentligheden og være så vigtige og uomgængelige, at de fører til forandring, når vi publicerer dem.
Vi bruger ikke ressourcer på at lave citathistorier, pligtstof eller kalenderjournalistik, hvilket frigør tid og overskud til, at vi kan arbejde i længere tid med enkelte historier og bruge kræfter på at fortælle dem ordentligt.
Vi arbejder med daglig efterkritik, ugentlige idéudviklingsmøder og løbende udviklingssamtaler. Vi har mange arrangementer og fester og et stærkt socialt sammenhold, som vi værner om. Derfor er det også vigtigt, at ansøgere ser sig selv bidrage positivt til dette.
Vi er i gang med at samle og udklække de bedste journalister i landet. Vi tror på vigtigheden af at skabe en sjov og rar arbejdsplads, der er svær at gå hjem fra, og hvor medarbejdere og chefer hele tiden føler, at de udvikler sig og bliver bedre.
Vi holder til på Vandkunsten 8 i København, et spydkast fra Christiansborg.
Du vil komme til at referere til chefredaktør Jeppe Findalen.
Så derfor
Hvis du vil være med til at bygge et medie, en arbejdsplads, en kultur og blive en bedre journalist, end du er i dag, så send en kort ansøgning + cv til job@frihedsbrevet.dk. Udfyld emnefeltet med ‘Frihedsbrevet — *dit fulde navn*’.
Vi er ikke lønførende i branchen, men tilbyder rimelig løn alt efter erfaring. Vi ønsker at ansætte en journalist hurtigst muligt og vil derfor afholde jobsamtaler løbende.
Har du spørgsmål til jobopslaget, er du velkommen til at kontakte journalistisk chefredaktør Jeppe Findalen på jeppe@frihedsbrevet.dk eller telefon: 60168987.