Fri Mads #67: Min selvangivelse ūüėĒ


Her er der en medieafspiller

Men f√łr du kan se den, skal du accep¬≠te¬≠re cook¬≠i¬≠es fra vores leverand√łr.

Nu hvor jeg har svun¬≠get kra¬≠ba¬≠sken over alle muli¬≠ge andre, er turen s√• kom¬≠met til under¬≠teg¬≠ne¬≠de. Det er alt¬≠s√• lil¬≠le mig, der st√•r for skud. M√•ske er jeg ogs√• den bed¬≠ste til job¬≠bet, efter¬≠som det ikke rig¬≠tigt lyk¬≠ke¬≠des for min som¬≠mer¬≠vi¬≠kar Kri¬≠stof¬≠fer Erik¬≠sen at f√• nog¬≠le af min ofre til at give igen den anden vej. S√• skal det g√łres, skal man g√łre det selv, synes poin¬≠ten at v√¶re her. 

D√•r¬≠lig edderkoppesans ūüē∑

Der¬≠med vil jeg sp√¶n¬≠de cili¬≠ce-b√¶l¬≠tet s√• h√•rdt som muligt og for¬≠t√¶l¬≠le den utro¬≠li¬≠ge histo¬≠rie om, hvor¬≠dan det dog kun¬≠ne g√• til, at jeg i den¬≠ne uge stod og spil¬≠le¬≠de fransk klovn til et m√łde i Dansk Fol¬≠ke¬≠par¬≠tis pen¬≠ge¬≠klub. Det er jeg n√łdt til at g√łre, for det h√łrer jo ingen ste¬≠der hjem¬≠me, hvis Fri¬≠heds¬≠bre¬≠vet skri¬≠ver om hvem, der er i bog¬≠klub med hvem, og hvem, der g√•r til fest med hvem, og hvem, der er i mad¬≠klub med hvem ‚Äď hvis jeg s√• sam¬≠ti¬≠dig hol¬≠der h√•n¬≠den over mig selv. Des¬≠u¬≠den t√¶n¬≠ker jeg, det er gan¬≠ske under¬≠hol¬≠den¬≠de at l√¶se histo¬≠ri¬≠en om, hvor¬≠dan min edder¬≠kop¬≠pe¬≠sans end¬≠nu engang har svig¬≠tet mig, og her t√¶n¬≠ker jeg p√•, at jeg i for¬≠vej¬≠en er skyld i, at den kon¬≠tro¬≠ver¬≠si¬≠el¬≠le it-iv√¶rk¬≠s√¶t¬≠ter Sahra-Josep¬≠hine Hjorth skul¬≠le mel¬≠des ind i Fri¬≠heds¬≠bre¬≠vets bestyrelse. 

S√• her¬≠med vel¬≠kom¬≠men til mit nyheds¬≠brev #67, og lad os s√• kom¬≠me ned i tor¬≠tur¬≠k√¶l¬≠de¬≠ren og put¬≠te mig p√• martreb√¶nken. 

Det ske¬≠te der

Fre¬≠dag den 26. august fik jeg en sms fra Mor¬≠ten Mes¬≠ser¬≠s¬≠ch¬≠midt, for¬≠man¬≠den for Dansk Fol¬≠ke¬≠par¬≠ti. Han send¬≠te mig f√łrst det¬≠te dags¬≠pro¬≠gram for noget, der hed¬≠der Dansk Erhvervsforening: 

Bag¬≠ef¬≠ter skrev han, at komi¬≠ke¬≠ren Fre¬≠de¬≠rik Cili¬≠us desv√¶r¬≠re hav¬≠de meldt afbud som opl√¶gs¬≠hol¬≠der, og der¬≠for vil¬≠le han h√łre, om jeg mon vil¬≠le stil¬≠le op i Cili¬≠us‚Äô sted og dele mine tan¬≠ker om mediefrihed. 

Det f√łr¬≠ste, jeg t√¶nk¬≠te, var, at jeg ger¬≠ne vil¬≠le kom¬≠me Fre¬≠de¬≠rik Cili¬≠us til und¬≠s√¶t¬≠ning. Han og jeg er jo gode ven¬≠ner og ken¬≠der hin¬≠an¬≠den fra Radio24syv, hvor Fre¬≠de¬≠rik gav den i rol¬≠len som Kir¬≠sten Bir¬≠git Schi¬≠√łtz Kretz H√łrs¬≠holm. Det er ogs√• her¬≠fra, at jeg ken¬≠der Mor¬≠ten Mes¬≠ser¬≠s¬≠ch¬≠midt, som var med¬≠v√¶rt p√• EU-pro¬≠gram¬≠met Euro¬≠pa i Flam¬≠mer.

Det n√¶ste, jeg t√¶nk¬≠te, var, at jeg aldrig f√łr hav¬≠de h√łrt om Dansk Erhvervs¬≠for¬≠e¬≠ning. N√•r jeg goog¬≠le¬≠de for¬≠e¬≠nin¬≠gen, duk¬≠ke¬≠de der intet op. Men jeg kun¬≠ne se, at arran¬≠ge¬≠men¬≠tet skul¬≠le afhol¬≠des p√• Axel¬≠borg hos Land¬≠brug & F√łde¬≠va¬≠rer, og den f√łr¬≠ste taler var Andreas Aagaard, som er chef for public affairs hos Land¬≠brug & F√łde¬≠va¬≠rer. S√• jeg t√¶nk¬≠te, det m√•t¬≠te v√¶re et eller andet, der hav¬≠de med Dansk Indu¬≠stri og Axel¬≠borg at g√łre. St√•l, kra¬≠ner, mahog¬≠ni¬≠bor¬≠de og sifo¬≠ner, der spr√łjter boble¬≠vand ned i drinks¬≠glas af b√łh¬≠misk krystal og blan¬≠der sig med Chi¬≠vas Regal, var mine associationer. 

Set i baks¬≠pej¬≠let bur¬≠de jeg selv¬≠f√łl¬≠ge¬≠lig have stud¬≠set over, at Dansk Erhvervs¬≠for¬≠e¬≠ning er s√• gene¬≠risk et navn, at det lyder som noget fra Anders And. Jeg mener; ale¬≠ne nav¬≠net giver anled¬≠ning til mistan¬≠ke. Jeg bur¬≠de ogs√• have ind¬≠set, at n√•r det var Mor¬≠ten Mes¬≠ser¬≠s¬≠ch¬≠midt, der b√łd op til dans, s√• hav¬≠de det selv¬≠f√łl¬≠ge¬≠lig noget med Dansk Fol¬≠ke¬≠par¬≠ti at g√łre og ikke med Dansk Indu¬≠stri. Desv√¶r¬≠re n√•e¬≠de jeg ikke at t√¶n¬≠ke s√• langt, hvil¬≠ket er en anden m√•de at sige, at jeg slet ikke t√¶nk¬≠te mig om.

Midt i mine over¬≠vej¬≠el¬≠ser skrev Mor¬≠ten Mes¬≠ser¬≠s¬≠ch¬≠midt, at del¬≠ta¬≠ger¬≠ne vil¬≠le v√¶re ‚Äúcen¬≠tra¬≠le folk fra dansk erhvervs¬≠liv, som vil¬≠le v√¶re begej¬≠stre¬≠de for det, Fri¬≠heds¬≠bre¬≠vet byg¬≠ger p√•‚ÄĚ. Det kun¬≠ne jeg godt lide, at han skrev, for jeg er ‚Äď som Fri¬≠heds¬≠bre¬≠vets direk¬≠t√łr ‚Äď altid p√• kig efter nye abon¬≠nen¬≠ter til Fri¬≠heds¬≠bre¬≠vet, og t√¶nk, hvis jeg kun¬≠ne hol¬≠de et opl√¶g, der vil¬≠le udm√łnte sig i lukra¬≠ti¬≠ve abon¬≠ne¬≠ments¬≠ord¬≠nin¬≠ger hos de helt sto¬≠re virk¬≠som¬≠he¬≠der? P√• intet tids¬≠punkt del¬≠te jeg dis¬≠se over¬≠vej¬≠el¬≠ser med min kol¬≠le¬≠ga Kri¬≠stof¬≠fer Erik¬≠sen eller med Fre¬≠de¬≠rik Cili¬≠us, men jeg t√¶nk¬≠te, at sidst¬≠n√¶vn¬≠te hav¬≠de travlt med alt muligt andet grun¬≠det sit afbud. S√• jeg var helt og hol¬≠dent i mega¬≠lo¬≠ma¬≠ni¬≠ens solip¬≠si¬≠sti¬≠ske vold. 

‚ÄúYes, jeg kom¬≠mer og for¬≠t√¶l¬≠ler,‚ÄĚ skrev jeg til Mor¬≠ten Messerschmidt. 

S√• det gjor¬≠de jeg s√•. Jeg m√łd¬≠te op ved Restau¬≠rant Mark, som er en bev√¶rt¬≠ning, der lig¬≠ger i bun¬≠den af Axel¬≠borg ud mod Palads Bio¬≠gra¬≠fen. Inden¬≠for var der d√¶k¬≠ket op ved et lang¬≠bord til 40‚Äď50 kuver¬≠ter, og for enden hang en k√¶m¬≠pe fladsk√¶rm, hvor jeg fik instal¬≠le¬≠ret mit med¬≠brag¬≠te Power¬≠Po¬≠int-show. Det er det¬≠te show, jeg ple¬≠jer at vise, n√•r jeg hol¬≠der fored¬≠rag om Frihedsbrevet. 

The show must go on ūü§ĻūüŹĽ‚Äć‚ôāÔłŹ

Lidt over fem kom del¬≠ta¬≠ger¬≠ne siven¬≠de ind. Det hele gik s√• hur¬≠tigt, men blandt del¬≠ta¬≠ger¬≠ne s√• jeg direk¬≠t√ł¬≠ren for Dan¬≠ske Rede¬≠ri¬≠er, Anne H. Stef¬≠fen¬≠sen, hvil¬≠ket bekr√¶f¬≠te¬≠de mig i min anta¬≠gel¬≠se af, at det¬≠te fore¬≠gik p√• ‚Äď som Egon Olsen vil¬≠le sige det ‚Äď aller¬≠h√ł¬≠je¬≠ste niveau. Men sam¬≠ti¬≠dig, og det, kan jeg godt se i dag, er lidt m√¶r¬≠ke¬≠ligt, var der op til fle¬≠re med¬≠lem¬≠mer af Dansk Fol¬≠ke¬≠par¬≠ti til ste¬≠de. For eksem¬≠pel var Anders Visti¬≠sen der, og nu skal jeg ikke tale for Visti¬≠sens f√łlel¬≠ser og tan¬≠ker, men de gan¬≠ge, vores √łjne m√łd¬≠te hin¬≠an¬≠den, t√¶nk¬≠te jeg p√• alle de gan¬≠ge, jeg har v√¶ret efter ham for hans idi¬≠o¬≠ti¬≠ske bog om Det Sto¬≠re EU-bed¬≠rag, som han fik trykt for EU-mid¬≠ler og ikke vil¬≠le oply¬≠se pri¬≠sen p√•. 

Ren√© Chri¬≠sten¬≠sen, n√¶st¬≠for¬≠mand for Dansk Fol¬≠ke¬≠par¬≠ti, var der ogs√•, og ham n√•e¬≠de jeg lige at f√• tak¬≠ket for det mor¬≠som¬≠me sam¬≠r√•d med Ras¬≠mus Pre¬≠hn i Mil¬≠j√ł- og F√łde¬≠va¬≠re¬≠ud¬≠val¬≠get, hvor han jo er formand. 

Sidst, men ikke mindst, var Mor¬≠ten Mes¬≠ser¬≠s¬≠ch¬≠midt der selv¬≠f√łl¬≠ge¬≠lig. Han kom lidt sk√¶vt ind p√• arran¬≠ge¬≠men¬≠tet, for Restau¬≠rant Mark til¬≠lod ikke at Mor¬≠tens lil¬≠le bomulds¬≠hund Hugo m√•t¬≠te v√¶re med. 

‚ÄúS√• bli¬≠ver jeg n√łdt til at g√•,‚ÄĚ sag¬≠de Mor¬≠ten Mes¬≠ser¬≠s¬≠ch¬≠midt, der net¬≠op var ankom¬≠met. Men s√• tr√•¬≠d¬≠te en assi¬≠stent til, og Hugo blev eks¬≠pe¬≠de¬≠ret et sted hen, hvor han ikke var til gene. Her¬≠p√• b√łd Mor¬≠ten Mes¬≠ser¬≠s¬≠ch¬≠midt vel¬≠kom¬≠men, og s√• var sce¬≠nen min. 

Tra¬≠ge¬≠die plus tid ūü§°

Jeg gav den fuld skrue. Jeg fyre¬≠de en ice bre¬≠a¬≠ker af om at v√¶re til¬≠kal¬≠de¬≠vi¬≠kar og for¬≠tal¬≠te s√• om den¬≠gang, hvor Kir¬≠sten Bir¬≠git luk¬≠ke¬≠de Radio24syv ‚Äď som hun gjor¬≠de i pro¬≠gram¬≠met, hvor hun lave¬≠de den grove aprils¬≠nar med DF‚Äôeren Pia Adel¬≠sten om, at der var k√łrt en last¬≠bil igen¬≠nem Restau¬≠rant A‚ÄôPorta i Mari¬≠a¬≠ger. Nu, hvor jeg har f√•et et mere √¶dru¬≠e¬≠ligt syn p√• min per¬≠for¬≠man¬≠ce hos Dansk Erhvervs¬≠for¬≠e¬≠ning og er ble¬≠vet en tand mere bevidst om de ulve, som jeg hyle¬≠de iblandt, t√¶n¬≠ker jeg, at del¬≠ta¬≠ger¬≠ne m√•ske har syn¬≠tes, at det var lige lov¬≠ligt friskt af mig s√•dan at tr√¶k¬≠ke den hest frem fra stal¬≠den. Men de gri¬≠ne¬≠de da, og s√•dan fik vi nok engang bekr√¶f¬≠tet, at humor er tra¬≠ge¬≠die plus tid. 

Da jeg var f√¶r¬≠dig med at for¬≠t√¶l¬≠le om, hvor godt det g√•r med Fri¬≠heds¬≠bre¬≠vet, slut¬≠te¬≠de jeg af med at opfor¬≠dre dem alle til at teg¬≠ne abon¬≠ne¬≠ment. Hvis nogen af del¬≠ta¬≠ger¬≠ne har fulgt min opfor¬≠dring, t√¶n¬≠ker jeg, at de alle¬≠re¬≠de har f√•et sm√¶k for skil¬≠lin¬≠gen med det¬≠te nyheds¬≠brev, s√• det er trods alt noget. 

Bag¬≠ef¬≠ter hav¬≠de vi en kvik lil¬≠le Q&A, med¬≠lem¬≠mer¬≠ne af Dansk Erhvervs¬≠for¬≠e¬≠ning og jeg. Jeg for¬≠tal¬≠te om, hvor vig¬≠tigt det er at hol¬≠de hus med, hvor¬≠dan man omg√•s magt¬≠ha¬≠ver¬≠ne, n√•r man er jour¬≠na¬≠list. Til eksem¬≠pel sag¬≠de jeg, at der er for¬≠skel p√• at v√¶re til fest med Ras¬≠mus Pre¬≠hn og til fest hjem¬≠me hos Ras¬≠mus Pre¬≠hn ‚Äď som jo fak¬≠tisk er en kom¬≠men¬≠tar, jeg har stj√•¬≠let fra Se & H√łrs che¬≠fre¬≠dak¬≠t√łr Niels Pin¬≠borg og selv¬≠f√łl¬≠ge¬≠lig skul¬≠le have kre¬≠di¬≠te¬≠ret ham for. Det skul¬≠le jeg have gjort, og s√• skul¬≠le jeg have sagt, at der er for¬≠skel p√• at hol¬≠de opl√¶g for Land¬≠brug & F√łde¬≠va¬≠rer eller Dansk Indu¬≠stri og s√• at v√¶re pau¬≠se¬≠k¬≠lovn for et poli¬≠tisk par¬≠tis pen¬≠ge¬≠klub. Det ske¬≠te desv√¶r¬≠re ikke, for jeg var alt for fuld af mig selv og hav¬≠de end¬≠nu ikke opda¬≠get, at det lige pr√¶¬≠cis var det, jeg var ‚ÄĒ alt¬≠s√• pau¬≠se¬≠k¬≠lovn for en pengeklub. 

Som den sto¬≠re idi¬≠ot jeg er, sat¬≠te jeg trumf p√• Q&A‚Äôen med at for¬≠t√¶l¬≠le om che¬≠fre¬≠dak¬≠t√ł¬≠ren for Was¬≠hin¬≠g¬≠ton Post, Ben Brad¬≠lee, der p√• sine gam¬≠le dage godt kun¬≠ne se, at det hav¬≠de v√¶ret til ska¬≠de for ham og for avi¬≠sen, at han hav¬≠de v√¶ret s√• gode ven¬≠ner med pr√¶¬≠si¬≠dent John F. Kennedy. 

‚ÄúUden sam¬≠men¬≠lig¬≠ning i √łvrigt,‚ÄĚ sag¬≠de jeg til til¬≠h√ł¬≠rer¬≠ne, men n√•r man siger det, siger man jo, at man rent fak¬≠tisk lidt t√¶n¬≠ker p√• sig selv som en dansk Ben Brad¬≠lee, og det viser jo bare hvor lat¬≠ter¬≠lig en figur, jeg rent fak¬≠tisk er. 

Vin¬≠ga¬≠ve fra Dansk Folkeparti ūüć∑

Mor¬≠ten Mes¬≠ser¬≠s¬≠ch¬≠midt spurg¬≠te om jeg hav¬≠de lyst til at spi¬≠se med, men det tak¬≠ke¬≠de jeg nej til. S√• fik jeg en papkas¬≠se med to fla¬≠sker r√łd¬≠vin i, og da jeg put¬≠te¬≠de den ned i min taske, n√•e¬≠de jeg lige at se Dansk Fol¬≠ke¬≠par¬≠tis logo p√• papkas¬≠sen, men t√¶nk¬≠te ikke vide¬≠re over det. Og s√• cyk¬≠le¬≠de jeg hjem med l√łf¬≠te¬≠de halefjer. 

Da jeg var kom¬≠met inden¬≠for i pri¬≠va¬≠ten, sat¬≠te jeg papkas¬≠sen med de to fla¬≠sker r√łd¬≠vin p√• k√łk¬≠ken¬≠bor¬≠det. Sene¬≠re den aften, da jeg l√• i sen¬≠gen og var ved at fal¬≠de i s√łvn, kun¬≠ne jeg h√łre min kone r√•be ude fra k√łkkenet. 

‚ÄúSkat, hvor¬≠for har du f√•et vin af Dansk Fol¬≠ke¬≠par¬≠ti?‚ÄĚ r√•b¬≠te hun. 

‚ÄúDet har jeg f√•et af Mor¬≠ten Mes¬≠ser¬≠s¬≠ch¬≠midt, for¬≠di jeg tr√•¬≠d¬≠te til som opl√¶gs¬≠hol¬≠der i ste¬≠det for Fre¬≠de¬≠rik Cili¬≠us,‚ÄĚ sva¬≠re¬≠de jeg begejstret. 

‚ÄúMen du skal da ikke tage imod vin fra Dansk Fol¬≠ke¬≠par¬≠ti,‚ÄĚ sag¬≠de hun, og fortsatte: 

‚ÄúSig mig, skal du ikke pas¬≠se lidt p√• med, hvad du ren¬≠der og har gang i?‚ÄĚ 

Det var jo fak¬≠tisk et rig¬≠tigt godt sp√łrgs¬≠m√•l, som viser, at hun for l√¶ngst har gen¬≠nem¬≠sku¬≠et mig. 

Jiha¬≠di¬≠ster som bade¬≠me¬≠stre ūüŹä‚Äć‚ôÄÔłŹ

N√¶ste mor¬≠gen tal¬≠te jeg i tele¬≠fon med Fre¬≠de¬≠rik Cili¬≠us. Jeg hav¬≠de f√•et den id√©, at for¬≠di jeg hav¬≠de haft hans ryg med Dansk Erhvervs¬≠for¬≠e¬≠ning, s√• kun¬≠ne Cili¬≠us v√¶re vikar for mig til et arran¬≠ge¬≠ment, som tru¬≠e¬≠de l√¶n¬≠ge¬≠re ude i hori¬≠son¬≠ten. Desv√¶r¬≠re hav¬≠de Fre¬≠de¬≠rik ikke tid til det, men til gen¬≠g√¶ld hav¬≠de vi en mor¬≠som snak om Dansk Erhvervs¬≠for¬≠e¬≠ning. Blandt andet tal¬≠te vi om, at det var n√¶r sagt umu¬≠ligt at fin¬≠de noget om dem p√• net¬≠tet, og hvem er egent¬≠lig ham for¬≠man¬≠den, der bor oppe i H√łrs¬≠holm, og som for¬≠tal¬≠te mig, at han engang hav¬≠de arbej¬≠det i Dan¬≠marks Radio? Og s√• tal¬≠te vi om det mor¬≠som¬≠me i, at pri¬≠va¬≠te eje¬≠re af swim¬≠m¬≠ing pools har licens til at bestil¬≠le de vil¬≠de¬≠ste slags kemi¬≠ka¬≠li¬≠er hjem. Der¬≠for er det blot et sp√łrgs¬≠m√•l om tid, f√łr jiha¬≠di¬≠ster begyn¬≠der at uddan¬≠ne sig som bade¬≠me¬≠stre, sag¬≠de Cili¬≠us. Det grin¬≠te vi meget af, og livet var herligt. 

Arbej¬≠der jeg sam¬≠men med en kom¬≠plet idiot? ūüę£

Da jeg s√• kom p√• arbej¬≠de, m√łd¬≠te jeg min √•rv√•g¬≠ne og vak¬≠se kol¬≠le¬≠ga Kri¬≠stof¬≠fer Erik¬≠sen. Efter jeg hav¬≠de for¬≠talt ham om min optr√¶¬≠den hos Dansk Erhvervs¬≠for¬≠e¬≠ning, viste det sig, at grun¬≠den til at Fre¬≠de¬≠rik Cili¬≠us hav¬≠de meldt afbud var, at Kri¬≠stof¬≠fer hav¬≠de adva¬≠ret ham imod det. Kri¬≠stof¬≠fer Erik¬≠sen kun¬≠ne nem¬≠lig p√• kilo¬≠me¬≠ters afstand se, at Dansk Erhvervs¬≠for¬≠e¬≠ning selv¬≠f√łl¬≠ge¬≠lig er Dansk Fol¬≠ke¬≠par¬≠tis pen¬≠ge¬≠klub. Alt¬≠s√•, fuld¬≠st√¶n¬≠dig lige¬≠som Soci¬≠al¬≠de¬≠mo¬≠kra¬≠tiets pen¬≠ge¬≠klub, som Fri¬≠heds¬≠bre¬≠vet har skre¬≠vet ind¬≠g√•¬≠en¬≠de om. Sam¬≠ta¬≠len med Kri¬≠stof¬≠fer hav¬≠de ‚Äď kom¬≠bi¬≠ne¬≠ret med at Cili¬≠us ikke kun¬≠ne f√• et klart svar fra Mes¬≠ser¬≠s¬≠ch¬≠midt p√•, hvad Dansk Erhvervs¬≠for¬≠e¬≠ning er ‚Äď givet Cili¬≠us en ‚Äúgrim for¬≠nem¬≠mel¬≠se i mavsi‚ÄĚ, og der¬≠for var han hop¬≠pet fra. Hvad Kri¬≠stof¬≠fer Erik¬≠sen ikke hav¬≠de fore¬≠stil¬≠let sig var, at til¬≠bud¬≠det var g√•et vide¬≠re til mig, og at jeg hav¬≠de tak¬≠ket ja. Uden at blin¬≠ke. S√•le¬≠des gik det op for Kri¬≠stof¬≠fer Erik¬≠sen, at over¬≠ra¬≠skel¬≠ser¬≠nes tid end¬≠nu ikke er for¬≠bi. Det kan ogs√• v√¶re, at han fik stof til eftertan¬≠ke om, hvem det egent¬≠lig er, han arbej¬≠der sam¬≠men med. 

‚ÄúMen jeg har jo ikke f√•et honorar for at tale om Fri¬≠heds¬≠bre¬≠vet,‚ÄĚ sag¬≠de jeg til Kri¬≠stof¬≠fer Erik¬≠sen, som for at g√łre det godt igen. 

‚ÄúDet g√łr det p√• en m√•de v√¶r¬≠re,‚ÄĚ sva¬≠re¬≠de han reso¬≠lut, og det har han mulig¬≠vis ret i. I hvert fald er det ikke k√łnt, at Fri¬≠heds¬≠bre¬≠vets che¬≠fre¬≠dak¬≠t√łr st√•r og syn¬≠ger og dan¬≠ser p√• √łlkas¬≠sen til et m√łde i Dansk Fol¬≠ke¬≠par¬≠tis pengeklub. 

Et antiso¬≠ci¬≠a¬≠li¬≠stisk udgangspunkt 

Sene¬≠re den dag tal¬≠te jeg i tele¬≠fon med Mor¬≠ten Mes¬≠ser¬≠s¬≠ch¬≠midt. Han for¬≠kla¬≠re¬≠de mig, at Dansk Erhvervs¬≠for¬≠e¬≠ning er en for¬≠e¬≠ning, der har ‚Äúet antiso¬≠ci¬≠a¬≠li¬≠stisk udgangs¬≠punkt‚ÄĚ, men at man ikke kan sige, at det er en pen¬≠ge¬≠klub for Dansk Fol¬≠ke¬≠par¬≠ti. Som s√•dan. Det kan man ikke, fastslog Mor¬≠ten Mes¬≠ser¬≠s¬≠ch¬≠midt og for¬≠kla¬≠re¬≠de, at for¬≠di der ikke er nogen fra DF‚Äôs ledel¬≠se i Dansk Erhvervs¬≠for¬≠e¬≠nings besty¬≠rel¬≠se, s√• er det klart, at par¬≠ti¬≠et ikke er ‚Äúfed¬≠tet ind i for¬≠e¬≠nin¬≠gen‚ÄĚ, og der¬≠med mener han, at det hele er fjong. 

Jo mere han for¬≠kla¬≠re¬≠de sig, jo mere tyde¬≠ligt blev det, at Dansk Erhvervs¬≠for¬≠e¬≠ning selv¬≠f√łl¬≠ge¬≠lig er Dansk Fol¬≠ke¬≠par¬≠tis pen¬≠ge¬≠klub. Det kan n√¶sten ikke v√¶re andet end det, is√¶r for¬≠di det koster tyve tusin¬≠de kro¬≠ner at v√¶re med¬≠lem af Dansk Erhvervs¬≠for¬≠e¬≠ning, og som Mes¬≠ser¬≠s¬≠ch¬≠midt sag¬≠de, ‚Äúkan det da godt v√¶re, at de (alt¬≠s√• for¬≠e¬≠nin¬≠gen, red.) kom¬≠mer til at give pen¬≠ge til vores kan¬≠di¬≠da¬≠ter, men det er ikke sket end¬≠nu‚ÄĚ. Og s√• ved man jo godt, hvad klok¬≠ken er sl√•¬≠et, og den sto¬≠re viser peger p√• pengeklub. 

Det er ikke p√¶nt af mig, at jeg s√•dan refe¬≠re¬≠rer en tele¬≠fon¬≠sam¬≠ta¬≠le med Mor¬≠ten Mes¬≠ser¬≠s¬≠ch¬≠midt uden eks¬≠pli¬≠cit at have sagt til ham, at jeg vil¬≠le cite¬≠re ham. P√• den anden side kun¬≠ne han godt have for¬≠talt mig, at Dansk Erhvervs¬≠for¬≠e¬≠ning er Dansk Fol¬≠ke¬≠par¬≠tis pen¬≠ge¬≠klub, s√• jeg t√¶n¬≠ker, det g√•r A‚ÄĎOK op med hinanden. 

Men hvad der g√łr aller¬≠mest ondt er at skul¬≠le erken¬≠de, at jeg faldt i med beg¬≠ge ben, og nu sid¬≠der til¬≠ba¬≠ge med r√łde √łrer. P√• den anden side er det godt at have f√•et lej¬≠lig¬≠hed til at demon¬≠stre¬≠re, hvad Fri¬≠heds¬≠bre¬≠vet g√•r ud p√• i praksis. 

Hvil¬≠ket min¬≠der mig om ūü§Ē

Om det ikke snart er p√• tide, at du bli¬≠ver s√•dan rig¬≠tig med¬≠lem af Fri¬≠heds¬≠bre¬≠vet? Alt¬≠s√• sim¬≠pelt¬≠hen mel¬≠der dig ind ‚Äď for eksem¬≠pel ved at teg¬≠ne et √•rsa¬≠bon¬≠ne¬≠ment. S√• du er med til at st√łt¬≠te et kom¬≠plet frit og uaf¬≠h√¶n¬≠gigt medie, som ikke hol¬≠der h√•n¬≠den over nogen ‚Äď hel¬≠ler ikke os selv. Det er jeg sik¬≠ker p√•, at du ger¬≠ne vil have mere af, og hvis det skal lade sig give sig, s√• skal du til lom¬≠mer¬≠ne. P√• for¬≠h√•nd tak.

Far¬≠vel og tobak ūüĎčūüŹľ

Jeg er til­ba­ge om en uge fra nu. Tak, for­di du læste eller lyt­te­de med. I dagens anled­ning har vores hus­teg­ner Malt­he Emil Kibs­gaard teg­net mig som en lil­le, ked hofnar.

Med skam¬≠fuld hilsen 

Mads Br√ľg¬≠ger, che¬≠fre¬≠dak¬≠t√łr, Frihedsbrevet