Frie Grønne stem­mer ja til afskaf­felse af forsvars­for­be­hold­et, men vil ikke anbe­fale andre at gøre det samme: “Man må selv tage stilling”

Sikandar Siddique (FG) ankommer til DR's partilederdebat om folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet på Krigsmuseet i København, onsdag den 11. maj 2022. Danskerne skal stemme om forsvarsforbeholdet onsdag den 1. juni 2022.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Ons­dag aften i sid­ste uge udspillede sig en lidt fin­urlig seance, da DR bevært­ede den første par­tiled­erde­bat i den igangværende EU-val­gkamp live fra Krigsmuseet i Køben­havn. Da turen kom til Sikan­dar Sid­dique, poli­tisk led­er i Frie Grønne, fik han sagt, at par­ti­et går ind for en afskaf­felse af forsvars­for­be­hold­et. Men det skal ikke forstås sådan, at par­ti­et også anbe­faler andre at slå kryds ved et ja til at fjerne for­be­hold­et, måtte man forstå. Fri­heds­brevet har forsøgt at finde ud af, hvor­dan man som poli­tisk par­ti og folke­val­gte poli­tikere midt under en val­gkamp afvis­er at anbe­fale væl­gerne, hvad de skal stemme. 

For at læse artik­lens ind­hold skal du være medlem. Allerede medlem? Log ind her.