Mette Frederiksen afviser at kommentere opsigtsvækkende samtale med chefredaktør på “tomandshånd” — men det har hun gjort før

Statsminister Mette Frederiksen (S) under pressemøde om regeringens reformudspil Danmark kan mere II i Spejlsalen i Statsministeriet tirsdag den 19. april 2022. Udspillet handler blandt andet om hvordan Danmark kan accelerere den grønne omstilling og hurtigere blive uafhængig af russisk gas.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Som pressens min­is­ter skulle man tro, at Mette Fred­erik­sen ville have noget at sige til de hårde beskyld­ninger om forsøg på intimider­ing og pres­sion, der rettes mod hende fra Berlingskes chefredak­tør, Tom Jensen. Men statsmin­is­teren, der indtil videre har været tavs i sagen, siger til Fri­heds­brevet, at hun end ikke ønsker at “gå ind i” spørgsmålet. Hun men­er “generelt”, at man skal kunne have sam­taler på “tomand­shånd, tre­mand­shånd eller fire­mand­shånd” uden at starte en offentlig diskus­sion om det sagte eller ikke-sagte. Det er nye ton­er fra statsmin­is­teren, der ved flere lej­lighed­er selv har ref­er­eret direk­te fra sam­taler, som hun har haft med såv­el poli­tiske kol­le­gaer, dron­nin­gen, pen­sionerede embedsmænd og almin­delige danskere. 

For at læse artik­lens ind­hold skal du være medlem. Allerede medlem? Log ind her.