Den mod­ne ost vid­ner om foræd­ling af råva­rer i abso­lut ver­dens­klas­se. Den hvi­ler på fle­re hund­re­de års arbej­de med mælk i alle afskyg­nin­ger og har udløst glæ­de og stolt­hed ver­den over. I Nor­den har vi en helt spe­ci­el tra­di­tion med ”gam­mel dansk ost”, men det er ikke nød­ven­dig­vis noget, der får de sto­re smags­klok­ker til at rin­ge ude i den sto­re ver­den. I hvert fald ikke Gam­le Oles olde­far eller den noget stram­me­re type, der i min omgangskreds går under nav­net Døde Ole er død igen.

Nor­ge, Sve­ri­ge og Fin­land har også deres egne udga­ver af  foræd­let lak­to­se­rå­d­den­skab, og ingen af dem er i oste-eli­ten kendt som smuk­ke oste. Det er en skam, for man kan over den gan­ske ver­den købe andre af deres pro­duk­ter såsom sur­strøm­ning, lute­fisk, bidesild og tre­stjer­net rødt fedt med hvidt fedt.

Læs videre som medlem

Det koster 99 DKK/mdr. - Abonnementet fornyes automatisk, indtil det opsiges.

Bestil nu

Allerede medlem?
Log ind, som du plejer

Du har tidligere oprettet dig som bruger med denne e-mail:

Indtast din adgangskode for at logge ind. Er dette ikke din e-mail, eller ønsker du at logge ind på en anden bruger, klik her.

Adgangskoden skal indeholde mindst 8 tegn.

Mistet din adgangskode? Nulstil her.

Opret adgangskode

Din e-mail:

Adgangskoden skal indeholde mindst 8 tegn.

Opret adgangskode

Du skal oprette en adgangskode nu

Din e-mail:

Vi har registreret dit abonnement, men du mangler en adgangskode. For at logge ind på Frihedsbrevet.dk og i Frihedsbrevets app skal du oprette en adgangskode.

Vi har sendt et link til ovenstående e-mailadresse, hvor du kan oprette din nye adgangskode.

Velkommen til Frihedsbrevet

Du har nu adgang til alle artikler, nyhedsbreve og podcast. Kom godt i gang ved at vælge dine nyhedsbreve nu.

Log ind

Du skal være logget ind for at kunne læse og lytte til Frihedsbrevet.

[ree_login_form]