Den modne ost vidner om forædling af råvarer i absolut verdensklasse. Den hviler på flere hundrede års arbejde med mælk i alle afskygninger og har udløst glæde og stolthed verden over. I Norden har vi en helt speciel tradition med ”gammel dansk ost”, men det er ikke nødvendigvis noget, der får de store smagsklokker til at ringe ude i den store verden. I hvert fald ikke Gamle Oles oldefar eller den noget strammere type, der i min omgangskreds går under navnet Døde Ole er død igen.
Norge, Sverige og Finland har også deres egne udgaver af forædlet laktoseråddenskab, og ingen af dem er i oste-eliten kendt som smukke oste. Det er en skam, for man kan over den ganske verden købe andre af deres produkter såsom surstrømning, lutefisk, bidesild og trestjernet rødt fedt med hvidt fedt.
Log ind
Du skal være logget ind for at kunne læse og lytte til Frihedsbrevet.
Populære artikler
Fri Forskning
Læge blev fyret midt i en operation: Da kollega råbte op, fik han også sparket af...
Fri Kultur
Stien bag restaurant Noma, “som vi kender den”, er altid ren
Fri Finans
DSB-chef instruerede medarbejdere i systematisk at godkende for høje regninger:...
Fri Finans