
Den modne ost vidner om forædling af råvarer i absolut verdensklasse. Den hviler på flere hundrede års arbejde med mælk i alle afskygninger og har udløst glæde og stolthed verden over. I Norden har vi en helt speciel tradition med ”gammel dansk ost”, men det er ikke nødvendigvis noget, der får de store smagsklokker til at ringe ude i den store verden. I hvert fald ikke Gamle Oles oldefar eller den noget strammere type, der i min omgangskreds går under navnet Døde Ole er død igen.
Norge, Sverige og Finland har også deres egne udgaver af forædlet laktoseråddenskab, og ingen af dem er i oste-eliten kendt som smukke oste. Det er en skam, for man kan over den ganske verden købe andre af deres produkter såsom surstrømning, lutefisk, bidesild og trestjernet rødt fedt med hvidt fedt.
Log ind
Du skal være logget ind for at kunne læse og lytte til Frihedsbrevet.
Populære artikler
Fri Kultur
Gaza, kryolit og klima: I Greta Thunbergs verden hænger det hele sammen

Fri Politik
Krejlerkongen Løkke og de ubesvarede spørgsmål: Moderaterne...

Fri Kultur
Inden hun blev Den sorte svane, fortalte Amira Smajic om at være på...

Fri Finans
Milliardkoncern og advokat forsøgte at true whistleblower og...
