
Parisermode, pariserrøv, pariserstemning. På alle måder og som tillægsord har Paris altid været noget, der har hentydet til en vis anstand, kvalitet eller “fornemmelse af noget finere”. Og så er der pariserbøffen. På trods af dens navn er den vel omtrent lige så fransk som risalamande. De aner simpelthen ikke, hvad det er i Frankrig. På en skøn tur til Paris oplevede jeg engang en her unavngiven meget dygtig dansk kok efterspørge en “Boeuf de Paris”, fordi han mente, at når vi nu var her, skulle vi da prøve den ægte vare. Tjeneren tog imod bestillingen, og min kammerat lignede et barn, der ventede på juleaften. Men da serveringen endelig kom, kunne man se de forventningsfulde julelys i barneøjnene slukke.
Populære artikler
Fri Finans
Skjulte optagelser: Dømt serieløgner er tilbage i...

Fri Stat
13-årig psykisk syg pige blev ulovligt anbragt på ø af milliardvirksomhed

Fri Kultur
DR-chef gav journalist lov til at reklamere for Moderaterne

Fri Mads
Fri Mads #151: “Retskaffenhed uden magt er blot en mening”
