Pari­ser­mode, pari­ser­røv, pari­ser­stem­ning. På alle måder og som til­lægs­ord har Paris altid været noget, der har hen­ty­det til en vis anstand, kva­li­tet eller “for­nem­mel­se af noget fine­re”. Og så er der pari­ser­bøf­fen. På trods af dens navn er den vel omtrent lige så fransk som risa­la­man­de. De aner sim­pelt­hen ikke, hvad det er i Frank­rig. På en skøn tur til Paris ople­ve­de jeg engang en her unavn­gi­ven meget dyg­tig dansk kok efter­spør­ge en “Boeuf de Paris”, for­di han men­te, at når vi nu var her, skul­le vi da prø­ve den ægte vare. Tje­ne­ren tog imod bestil­lin­gen, og min kam­me­rat lig­ne­de et barn, der ven­te­de på jule­af­ten. Men da ser­ve­rin­gen ende­lig kom, kun­ne man se de for­vent­nings­ful­de jule­lys i bar­neøj­ne­ne slukke.

Læs videre som medlem

Det koster 99 DKK/mdr. - Abonnementet fornyes automatisk, indtil det opsiges.

Bestil nu

Allerede medlem?
Log ind, som du plejer

Du har tidligere oprettet dig som bruger med denne e-mail:

Indtast din adgangskode for at logge ind. Er dette ikke din e-mail, eller ønsker du at logge ind på en anden bruger, klik her.

Adgangskoden skal indeholde mindst 8 tegn.

Mistet din adgangskode? Nulstil her.

Opret adgangskode

Din e-mail:

Adgangskoden skal indeholde mindst 8 tegn.

Opret adgangskode

Du skal oprette en adgangskode nu

Din e-mail:

Vi har registreret dit abonnement, men du mangler en adgangskode. For at logge ind på Frihedsbrevet.dk og i Frihedsbrevets app skal du oprette en adgangskode.

Vi har sendt et link til ovenstående e-mailadresse, hvor du kan oprette din nye adgangskode.

Velkommen til Frihedsbrevet

Du har nu adgang til alle artikler, nyhedsbreve og podcast. Kom godt i gang ved at vælge dine nyhedsbreve nu.

Log ind

Du skal være logget ind for at kunne læse og lytte til Frihedsbrevet.

[ree_login_form]