
Parisermode, pariserrøv, pariserstemning. På alle måder og som tillægsord har Paris altid været noget, der har hentydet til en vis anstand, kvalitet eller “fornemmelse af noget finere”. Og så er der pariserbøffen. På trods af dens navn er den vel omtrent lige så fransk som risalamande. De aner simpelthen ikke, hvad det er i Frankrig. På en skøn tur til Paris oplevede jeg engang en her unavngiven meget dygtig dansk kok efterspørge en “Boeuf de Paris”, fordi han mente, at når vi nu var her, skulle vi da prøve den ægte vare. Tjeneren tog imod bestillingen, og min kammerat lignede et barn, der ventede på juleaften. Men da serveringen endelig kom, kunne man se de forventningsfulde julelys i barneøjnene slukke.
Log ind
Du skal være logget ind for at kunne læse og lytte til Frihedsbrevet.
Populære artikler
Fri Politik
Skjulte optagelser: Lars Løkke Rasmussen forsøgte at købe Mike...

Fri Politik
Hør Løkke gå amok i kælder: Sådan forsøgte han at presse...

Fri Politik
Løkke løj live på TV 2: Tilbød Fonseca, at han kunne blive i...

Fri Finans
Offer for Trumps sparekniv: USA dropper støtte til Foghs demokratiprojekt
