Den talentfulde fru Hjorth

Der synes ikke at være et loft for den danske iværksætterkomet Sahra-Josephine Hjorths talent. Hun er på fornavn med Barack Obama og har med sin tech-virksomhed CanopyLAB taget medierne med storm med den ene succeshistorie efter den anden. Men pludselig melder spørgsmålet sig: Er det hele bare ét stort luftkastel? Og hvem er direktøren egentlig? Lyt med, når Frihedsbrevet fortæller historien om Den talentfulde fru Hjorth.

Hvis du har nogle oplysninger, du vil dele, kan du kontakte redaktionen på frihedsbrevet@protonmail.com

Serien er tilrettelagt af Thomas Arent, Mikkel Jensen, Christian Stemann og Kristoffer Eriksen

Musik af Leo Peter Larsen

For at høre vores podcasts skal du være medlem. Tilmeld dig her
Sæson 1
 • 1. Forført af kunstig intelligens

  17. august 2022

  Frihedsbrevets ansvarshavende chefredaktør Mads Brügger møder Sahra-Josephine Hjorth til et middagsselskab. Hun tryllebinder ham med en fortælling om kunstig intelligens og en plads i Barack Obamas prestigefyldte lederprogram. Så meget at han tilbyder hende en plads i Frihedsbrevets bestyrelse. Men det viser sig, at der er noget rivende galt.

 • 2. Et sminket CV

  17. august 2022

  Iværksætterkometen Sahra Josephine Hjorths CV er intet mindre end imponerende. Man kan blandt andet læse, at hun har en Ph.d., og at hun har undervist på det prestigefyldte amerikanske rumagentur NASA. Ved nærmere eftersyn er der dog flere af de fine titler på CV’et, der ikke stemmer overens med virkeligheden.

 • 3. Regnskabets time

  25. august 2022

  I 3. episode kan du høre om, hvordan selskabet CanopyLAB brugte særdeles kreative metoder i en ansøgning til den offentlige Innovationsfond. Og så tjekker vi op på det seneste nye, hvor selskabet CanopyLAB er blevet sendt til tvangsopløsning af Erhvervsstyrelsen. Selvom det for mange virksomheder vil være et dødsstød, så kæmper CanopyLAB bravt tilbage og beskylder både deres revisor og medierne for fejl.

 • 4. Our crazy AI engine

  04. september 2022

  Canopylab er en virksomhed baseret på kunstig intelligens. Igen og igen bliver det fremhævet, at læringsplatformen er banebrydende smart grundet den kunstige intelligens. Men hvad er det egentligt, og hvor kompliceret er den kunstige intelligens, som ligger til grund for virksomheden? Det ser vi nærmere på i dette afsnit, hvor vi også kigger på, hvordan løfter om banebrydende funktioner indenfor kunstig intelligens fik tildelt selskabet offentlige millioner.

 • 5. Kan Canopylab overleve?

  20. september 2022

  Selvom flere medier i månedsvis har skrevet kritiske historier om Sahra-Josephine Hjorth og virksomheden Canopylab, er hun alligevel inviteret til at tale til den prestigefyldte iværksættermesse TechBBQ. Frihedsbrevet dukkede op for at få svar på de spørgsmål, iværksætteren ikke har ville svare på de seneste måneder. Og så tager vi et nærmere kig på, hvem det er, der har hjulpet virksomheden med at gå fra startup til stjernestatus i den danske offentlighed.

 • 6. Redningskrans?

  06. december 2022

  Det er endnu uvist, om den omstridte iværksætter Sahra-Josephine Hjorth kan redde sit firma CanopyLAB fra tvangsopløsning. Men livet som international speaker under Barack Obamas vinger holder hende flyvende. Og måske har hun fundet en snedig vej ud af problemerne.