Friis' diplomatpost

I podcasten Friis’ diplomatpost vil Friis Arne Petersen, de seneste årtiers mest erfarne danske diplomat og Frihedsbrevets chefredaktør Flemming Rose forklare og perspektivere nogle af de tendenser og begivenheder, der karakteriserer en verden i opbrud. Friis Arne Petersen vil også tage lytterne med bag kulisserne i diplomatiets verden.

Hvis du har spørgsmål eller forslag til denne podcast er du velkommen til at skrive til Flemming Rose på:
flemming@frihedsbrevet.dk

Vært: Flemming Rose
Producer: Leo Peter Larsen

For at høre vores podcasts skal du være medlem. Tilmeld dig her
Sæson 1
  • 2. Hvordan håndterer diplomatiet gaslækket i Østersøen?

    29. september 2022

    Hvordan opererer den danske udenrigstjeneste i en krisesituation, som den der nu udspiller sig med gaslækagen i Østersøen? Det afslører Arne Friis Petersen, tidligere direktør i Udenrigsministeriet og Danmarks mest erfarne diplomat, i denne episode af Friis’ Diplomatpost. Vi taler også om, hvordan det danske diplomati reagerer, når vores vigtigste allierede, USA, ønsker at købe Grønland, den eksplosive situation i Iran og hvad den forgangne uges italienske valg betyder for Italien og EU.

  • 1. Hvad skal Tysklands og Frankrigs ledere i Beijing?

    22. september 2022

    I den forgangne uge kom det frem, at kansler Olaf Scholz og præsident Emmanuel Macron som de første europæiske ledere i tre år skal mødes med Xi Jinping i Beijing. Det sker på et tidspunkt, hvor forholdet mellem Kina og Vesten er forværret. Hvad er på dagsordenen, og er besøget udtryk for tysk og fransk afhængighed af Kina? Det svarer Friis Arne Petersen på i denne episode af Friis’ Diplomatpost. Vi taler også om verdens største regionale organisation, hvor ikke et eneste vestligt land er medlem. Er det et varsel om en ny verdensorden, hvor Vesten fylder mindre?