Huset Færch

Svindel, bedrag, kriminalitet og ondskab. Det er alle ord, der beskriver én af Danmarks rigeste familier, Færch-familien. I hvert fald hvis man spørger manden, der bliver kaldt familiens sorte får, Erik Færch. 

Bag succeshistorien om Færch-familiens milliardindbringende tobaksdynasti gemmer sig nemlig en shakespearesk fortælling om strid, magt og masser af penge. Bid for bid er den ellers private og lukkede families intriger blevet blotlagt i offentligheden, som har set måbende til, mens familiemedlemmer har bekriget hinanden i landets retssale. 

Nu fortæller Erik Færch, med hundredvis af timers hemmelige lydoptagelser under armen, sin version af, hvad der har ødelagt og knust Huset Færch.

For at høre vores podcasts skal du være medlem. Tilmeld dig her
Sæson 2
 • 1. Et portugisisk tip

  20. january 2024

  En dansk lastbilchauffør kontakter chefredaktør Mads Brügger. For chaufføren er stødt på en yderst interessant portugiser, som spiller en særlig rolle i fortællingen om Erik Færch. Det forlyder sig nemlig, at han både var Erik Færchs samarbejdspartner og terapeut, og han kan derfor være nøglen til at blive klogere på Færch-familiens sorte får.

 • 2. Den Store Gatsby

  20. january 2024

  I begyndelsen af 00’erne var Erik Færch en del af en sammentømret klike, som godt kunne lide at holde ekstravagante fester. En klike, der blandt andet bestod af nuværende partiformand for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt og Bakke-sanger Lise Lotte Lohmann, der begge nikker genkendende til, at Erik Færch førte sig frem som en dansk Great Gatsby.

 • 3. Scener fra et ægteskab

  20. january 2024

  For at komme tættere på, hvem Erik Færch er, dykker Carsten Norton og Mads Brügger ned i en del af hans liv, der har stor betydning for hans fortælling: hans ægteskaber. Hvem var hans ekskoner, og hvordan kommer hemmelige lydoptagelser, heksekunst og mordforsøg ind i billedet?

 • 4. Fonden i Holland

  20. january 2024

  En kilde fortæller Mads Brügger, at han bør se nærmere på en hollandsk fond, som Erik Færch stiftede sammen med sin ekskone og kusine, Petronella “Nelleke” Bos. Her begynder endnu en omfattende sidehistorie i fortællingen om Færch-familien. Om lyssky selskabskonstruktioner, mange millioner og portugisiske penthouse-lejligheder med pool på taget. 

 • 5. Kringsat af fjender

  29. january 2024

  Hollandske dødstrusler, sabotageforsøg og sikkerhedsvagter. Det er noget af det, Erik Færch fortæller om at have haft tæt inde på livet. I dette afsnit ser Carsten Norton og Mads Brügger nærmere på flere af de tilfælde, hvor Erik Færch mener, at han har følt sig overvåget – eller ligefrem truet på livet.

 • 6. Tordenskraldet

  05. february 2024

  Sorte skyer samler sig over Villa Adriana i Vedbæk en februardag i 2013. Der er indkaldt til statusmøde i SF Gruppen, og til stede er Erik Færch, hans mor Tineke Færch, hendes advokat og ikke mindst hendes betroede rådgiver Michael Teschl. Men hurtigt trækkes fronterne op, og mødet tager nogle drejninger, der får proppen til at gå af Erik Færch, og lynet til at slå ned.

 • 7. Petronellas plan

  12. february 2024

  På en flodbåd i Portugal i 2017 fanger Erik Færchs mobiltelefon en helt særlig lydoptagelse – og det er ikke engang med vilje. En lydaktiveret app på telefonen, som han bruger til at monitorere sin søvnapnø og sin snorken, opsnapper i stedet en fortrolig samtale mellem hans daværende hustru Petronella 'Nelleke' Bos og hendes søn. En samtale, hvor Petronella – ifølge Erik Færch – fortæller, at hun planlægger at stikke af med hans formue.

 • 8. Advokaten

  19. february 2024

  I et forsøg på at få Erik Færchs ekskone Petronella 'Nelleke' Bos i tale, får Mads Brügger og Carsten Norton kontakt til hendes portugisiske advokat, Pedro Pinto. Og her rejser sig en række nye spørgsmål. For er Erik Færch og Petronella Bos stadig gift? Og hvorfor påstår Pedro Pinto, at Erik Færch vil blive arresteret, hvis han kommer tilbage til Portugal?

 • 9. En brandvarm kop te

  26. february 2024

  En anonym kilde har sendt Frihedsbrevet en optagelse af en telefonsamtale med Erik Færchs ekskone, Petronella Bos. Her sætter hun ord på sit forhold til Erik Færch og de tanker, hun gør sig, når hun ser tilbage på deres samliv. Og så fortæller hun, at hun ligger inde med en særlig viden om Erik Færchs forretninger, som kan vise sig at være “en kop te, man kan brænde sig på”.  Carsten Norton og Mads Brügger har fået oversat passager af telefonsamtalen til dansk og inviteret skuespiller Anne Sofie Espersen i studiet til at lægge stemme til Petronella Bos.

 • 10. Order of the British Empire

  04. march 2024

  Erik Færch har et barndomsminde, der står meget klart i hans hukommelse. Han er på besøg hos sin farmor, Gerda Færch, da en britisk officer pludselig ankommer og overrækker hende en høj britisk orden for familiens indsats under Anden Verdenskrig. Mads Brügger og Carsten Norton efterprøver endnu en af Erik Færchs anekdoter – for kan det virkelig passe, at selveste Royal Air Force har hædret Erik Færchs bedsteforældre?

 • 11. På sporet af den tabte tid

  11. march 2024

  I efteråret 2013 er Tineke Færch på vej ud med skraldet, da hun bliver anråbt af en fremmed mand, på den anden side af hegnet omkring Villa Adriana. Manden fremviser et guldur i en rød æske, som han siger, at han har fået af Tinekes datter, Merethe Færch. Tineke genkender uret: Det er hendes afdøde mand, Stener Færchs, konfirmationsur. Hvordan er denne fremmede mand kommet i besiddelse af det? Og hvad skete der sidenhen med uret?

 • 12. Helvedesdagen

  18. march 2024

  Sæsonafslutning. Erik Færch er i Danmark for en kort bemærkning og kommer forbi studiet i København med en lydfil fra det seneste møde, han har haft med sin søster Merethe. På filen kan man høre, at hun kalder Erik for “en mors dreng”, og deres far Stener Færch bliver betegnet som “et nossefår”.

Sæson 1
 • 1. En mand kommer til byen

  30. july 2023

  En kold decemberdag dukker en mand op på chefredaktør Mads Brüggers kontor i indre København. Iført en sort frakke, en sort borsalino-hat og med en stemme, der giver mindelser om 1950’erne og en overklasse, der var engang, har Erik Færch en dramatisk historie, han gerne vil fortælle. En historie om, hvordan hans familie er blevet ødelagt og hvilke omkostninger, det har haft. Erik Færch fortæller også, at han i al hemmelighed har optaget bestyrelsesmøder, familiesammenkomster og afgørende møder i Færch-dynastiet gennem de sidste mange år, som nu kan kaste lys over det, som Erik Færch kalder sandheden om Huset Færch.

 • 2. Turen går til Schweiz

  30. july 2023

  Erik Færch har inviteret Frihedsbrevets chefredaktør, Mads Brügger, og journalist Magnus Mio til den schweiziske alpeby Davos, hvor han vil fortælle hele sin familiehistorie. I Davos er Erik Færch nemlig blevet indlagt på et sanatorium. Hjerteproblemer, kræft og stress har ifølge Erik Færch udløst det, han kalder en “burnout”, og planen er, at han på sanatoriet vil genopbygge sig selv, som han udtrykker det. Men i Schweiz venter også en mand med hang til det gode liv.

 • 3. En patriark siger farvel

  30. july 2023

  Man skal ikke tilbringe mange minutter i selskab med Erik Færch for at forstå, hvor stor betydning hans afdøde far, Stener Færch, stadig har for ham. Særligt husker Erik Færch tilbage på storslåede jagtoplevelser ved sin faders side, og hvordan de to på mesterlig vis nedlagde alt lige fra fasaner til vildt med uhørt præcision. Da Stener Færch dør, sker det i armene på sin søn, og det sidste ord, familieoverhovedet siger til sin søn, er “undskyld”. Erik Færch mener nu at vide, hvorfor netop dette var faderens sidste ord til ham.

 • 4. Krigen med Lone

  30. july 2023

  Historien om Huset Færch er også en fortælling om en familie, der er splittet i to fraktioner på hver deres side af Kattegat, og som bekriger hinanden. En krig, der ifølge Erik Færch begynder, da han under et bestyrelsesmøde konfronterer lederen af den jyske gren af Færch-familien, Lone Færch. En krig, som ifølge Erik får ødelæggende og vidtrækkende konsekvenser for hans plads i hierarkiet og magtfordelingen i Huset Færch.

 • 5. Erik Færchs Matrix-øjeblik

  30. july 2023

  I dette kapitel skal vi dykke ned i en af Eriks Færchs mange hemmelige lydoptagelser. Det er en optagelse, som han har indfanget med sin mobiltelefon til en familiesammenkomst på en gård et sted i Jylland. Optagelsen kaster tilsyneladende et nyt og overraskende lys over en i fortællingen ny karakter, der i det skjulte har modarbejdet Erik Færch og trukket i de tråde, der har ført til hans fald fra tinderne i tobaksdynastiet.

 • 6. Tineke vs. Merethe

  30. july 2023

  En bitter arvestrid i Færch-familien fører til, at Erik Færchs mor, Tineke Færch, og hans søster, Merethe Færch, bliver hovedrolleindehaverne i et spektakulært retssalsdrama, som i 2010’erne udspiller sig i fuld offentlighed. En retssag, hvor Tineke Færch anklager sin datter for at have berøvet hende for et trecifret millionbeløb og for at have begået insiderhandel.

 • 7. Mødet i Villa Adriana

  30. july 2023

  Måske kunne retssagen mellem mor og datter, Tineke og Merethe Færch, være undgået. Det er i hvert fald det indtryk, man efterlades med, efter at have lyttet til en hemmelig lydoptagelse af et møde i Færch-familiens sjællandske domicil, Villa Adriana i Vedbæk. Tineke og hendes rådgivere har ét mål mødet i pragtvillaen. De vil lægge maksimalt pres på Merethe Færch, så hun giver de værdifulde A-aktier tilbage til sin mor. Men det skal vise sig at være lettere sagt end gjort.

 • 8. Blodets bånd

  30. july 2023

  Ved et tilfælde erfarer Mads Brügger, at Erik Færch har en halvbror. Han hedder Anders, og snart sidder han i studiet ved Vandkunsten i København og fortæller om sit venskab med Erik Færch.