Huset Færch

Svindel, bedrag, kriminalitet og ondskab. Det er alle ord, der beskriver én af Danmarks rigeste familier, Færch-familien. I hvert fald hvis man spørger manden, der bliver kaldt familiens sorte får, Erik Færch. 

Bag succeshistorien om Færch-familiens milliardindbringende tobaksdynasti gemmer sig nemlig en shakespearesk fortælling om strid, magt og masser af penge. Bid for bid er den ellers private og lukkede families intriger blevet blotlagt i offentligheden, som har set måbende til, mens familiemedlemmer har bekriget hinanden i landets retssale. 

Nu fortæller Erik Færch, med hundredvis af timers hemmelige lydoptagelser under armen, sin version af, hvad der har ødelagt og knust Huset Færch.

For at høre vores podcasts skal du være medlem. Tilmeld dig her
Sæson 1
 • 1. En mand kommer til byen

  30. july 2023

  En kold decemberdag dukker en mand op på chefredaktør Mads Brüggers kontor i indre København. Iført en sort frakke, en sort borsalino-hat og med en stemme, der giver mindelser om 1950’erne og en overklasse, der var engang, har Erik Færch en dramatisk historie, han gerne vil fortælle. En historie om, hvordan hans familie er blevet ødelagt og hvilke omkostninger, det har haft. Erik Færch fortæller også, at han i al hemmelighed har optaget bestyrelsesmøder, familiesammenkomster og afgørende møder i Færch-dynastiet gennem de sidste mange år, som nu kan kaste lys over det, som Erik Færch kalder sandheden om Huset Færch.

 • 2. Turen går til Schweiz

  30. july 2023

  Erik Færch har inviteret Frihedsbrevets chefredaktør, Mads Brügger, og journalist Magnus Mio til den schweiziske alpeby Davos, hvor han vil fortælle hele sin familiehistorie. I Davos er Erik Færch nemlig blevet indlagt på et sanatorium. Hjerteproblemer, kræft og stress har ifølge Erik Færch udløst det, han kalder en “burnout”, og planen er, at han på sanatoriet vil genopbygge sig selv, som han udtrykker det. Men i Schweiz venter også en mand med hang til det gode liv.

 • 3. En patriark siger farvel

  30. july 2023

  Man skal ikke tilbringe mange minutter i selskab med Erik Færch for at forstå, hvor stor betydning hans afdøde far, Stener Færch, stadig har for ham. Særligt husker Erik Færch tilbage på storslåede jagtoplevelser ved sin faders side, og hvordan de to på mesterlig vis nedlagde alt lige fra fasaner til vildt med uhørt præcision. Da Stener Færch dør, sker det i armene på sin søn, og det sidste ord, familieoverhovedet siger til sin søn, er “undskyld”. Erik Færch mener nu at vide, hvorfor netop dette var faderens sidste ord til ham.

 • 4. Krigen med Lone

  30. july 2023

  Historien om Huset Færch er også en fortælling om en familie, der er splittet i to fraktioner på hver deres side af Kattegat, og som bekriger hinanden. En krig, der ifølge Erik Færch begynder, da han under et bestyrelsesmøde konfronterer lederen af den jyske gren af Færch-familien, Lone Færch. En krig, som ifølge Erik får ødelæggende og vidtrækkende konsekvenser for hans plads i hierarkiet og magtfordelingen i Huset Færch.

 • 5. Erik Færchs Matrix-øjeblik

  30. july 2023

  I dette kapitel skal vi dykke ned i en af Eriks Færchs mange hemmelige lydoptagelser. Det er en optagelse, som han har indfanget med sin mobiltelefon til en familiesammenkomst på en gård et sted i Jylland. Optagelsen kaster tilsyneladende et nyt og overraskende lys over en i fortællingen ny karakter, der i det skjulte har modarbejdet Erik Færch og trukket i de tråde, der har ført til hans fald fra tinderne i tobaksdynastiet.

 • 6. Tineke vs. Merethe

  30. july 2023

  En bitter arvestrid i Færch-familien fører til, at Erik Færchs mor, Tineke Færch, og hans søster, Merethe Færch, bliver hovedrolleindehaverne i et spektakulært retssalsdrama, som i 2010’erne udspiller sig i fuld offentlighed. En retssag, hvor Tineke Færch anklager sin datter for at have berøvet hende for et trecifret millionbeløb og for at have begået insiderhandel.

 • 7. Mødet i Villa Adriana

  30. july 2023

  Måske kunne retssagen mellem mor og datter, Tineke og Merethe Færch, være undgået. Det er i hvert fald det indtryk, man efterlades med, efter at have lyttet til en hemmelig lydoptagelse af et møde i Færch-familiens sjællandske domicil, Villa Adriana i Vedbæk. Tineke og hendes rådgivere har ét mål mødet i pragtvillaen. De vil lægge maksimalt pres på Merethe Færch, så hun giver de værdifulde A-aktier tilbage til sin mor. Men det skal vise sig at være lettere sagt end gjort.

 • 8. Blodets bånd

  30. july 2023

  Ved et tilfælde erfarer Mads Brügger, at Erik Færch har en halvbror. Han hedder Anders, og snart sidder han i studiet ved Vandkunsten i København og fortæller om sit venskab med Erik Færch.