Kvindefængslet

For lidt over et år siden kulminerede en årelang politisk kamp, da Kriminalforsorgen slog dørene op for Danmarks eneste kvindefængsel. Det var et dyrt projekt med tårnhøje ambitioner, men nu fortæller indsatte om brutale, kritisable forhold inde bag hegnet. Frihedsbrevet har fået adgang til over 25 indsatte, der helt unikt deler deres oplevelser og personlige historier gennem gamle Nokia-telefoner, der hænger i cellerne.

Serien er lavet af Helle Fuusager, Thomas Arent og Martin Birket-Smith.
Musik af Leo Peter Larsen. 

For at høre vores podcasts skal du være medlem. Tilmeld dig her
Sæson 1
 • 1. Et mislykket projekt?

  22. december 2022

  Kvindefængslet i Jyderup kæmper med pladsmangel, og det flyder med kriminelle, der har forskellige domme, lidelser og misbrug. Kvinderne beskriver hverdagen som kaotisk og mener, at miljøet i kvindefængslet gør dem mere kriminelle. Ester fortæller, at hun bliver mobbet og chikaneret hver dag. Hun ved ikke længere, hvordan hun skal komme helskindet ud på den anden side. 

 • 2. En voldelig affære

  22. december 2022

  Det er nok de færreste, der kan forestille sig at havne bag tremmer. Det kunne Christina i hvert fald ikke. Men på næsten ingen tid skiftede hun familielivet i et rækkehus ud med en celle. Hendes tilværelse tog en radikal drejning efter et tilfældigt møde med den forkerte mand, og en skæbnesvanger nat i 2018 ændrede alt. Sammen med flere andre indsatte fortæller hun om en dagligdag præget af svigt, konflikter, vold og overfald.

 • 3. Mødre og børn bag tremmer

  22. december 2022

  Mange indsatte i Danmarks kvindefængsel har børn, der venter på den anden side af hegnet. Men der findes også mødre, der har deres små børn med i fængslet, selvom om forholdene er utrygge, og der foregår heftigt narkosalg. Det fortæller flere indsatte. En af dem er Rikke, som selv har en spektakulær børnesag i bagagen. Sagen har været omtalt i flere medier, men nu vil Rikke for første gang fortælle sin egen side af historien.