Kvinden som ikke ville kaldes bedrager

En lang række personer står frem og fortæller om, hvordan de mener, at en kvinde ved navn Hayat Faizi har snydt dem for store pengebeløb, har misbrugt dankort og har udnyttet dem i sårbare situationer. Men Hayat Faizi slår hårdt ned, hvis nogen beskylder hende for bedrageri. Hun stævner folk, hvis de kalder hende det forbudte ord, og i flere tilfælde har hun faktisk fået medhold i retten. Men hvis hun ikke er en bedrager og ikke må kaldes det, hvad er hun så?

For at høre vores podcasts skal du være medlem. Tilmeld dig her
Sæson 1
 • 1. Plastikkirurgi og bitcoins

  17. july 2023

  Janne Vibeholm møder Hayat Faizi i en Facebook-gruppe, det udvikler sig hurtigt til privatbeskeder, og pludselig sidder Hayat Faizi hjemme hos Janne Vibeholm og fortæller om et godt investeringstilbud. Et investeringstilbud i bitcoins, der potentielt vil kunne fordoble Jannes formue. Men også et tilbud, der måske er for godt til at være sandt.

 • 2. De sårbare ofre

  17. july 2023

  Førtidspensionisten Sheila Ravn og hendes mand Kim kommer ifølge dem selv frygteligt galt afsted, efter de render ind i Hayat Faizi. Hayat Faizi gør sin entré i Sheilas liv på et tidspunkt, hvor Sheila er allermest sårbar. Og den timing er særligt interessant, for Frihedsbrevets research viser, at Sheila ikke står alene med præcis den oplevelse.

 • 3. En “ven” i nøden

  17. july 2023

  Ligesom flere andre møder Heidi Asbjørn Freke også Hayat Faizi, da hun står et svært sted i sit liv. Hayat Faizi er i dag tiltalt for at have bedraget Heidi Asbjørn Freke for flere hundredtusinde kroner. Sagen skulle være behandlet i januar 2023, men den er blevet udskudt til slutningen af året. Det er dog ikke første gang, at Heidi og Hayat møder hinanden med myndighederne som mellemmand.

 • 4. Et effektfuldt våben

  17. july 2023

  Hayat Faizi har rettens ord for, at adskillige af de mennesker, der har beskyldt hende for at være bedrager, ikke har ret. Tværtimod er flere af dem, der ser sig selv som Hayat Faizis ofre, skurke ifølge det danske retssystem. Dette afsnit handler om et meget effektfuldt våben, som Hayat Faizi bekæmper beskyldningerne imod hende med – stævningen.