Sofies Valg

Der er så meget at spørge om i dansk politik. Derfor er Sofie Frøkjær nødt til at vælge. Hver uge vælger hun de bedste, sjoveste, vigtigste og farligste spørgsmål at stille politikerne, og Nicolai Dandanell hjælper hende med at få svar. Dette er Sofies valg.

For at høre vores podcasts skal du være medlem. Tilmeld dig her
Sæson 1
 • 8. Olé, Olé, Olé, Ole

  11. april 2024

  Liberal Alliance går nu til valg på at halvere topskatten, men holder fast i, at deres politik er at afskaffe den. Vi spørger finansordfører Ole Birk Olesen, hvordan det hænger sammen. Selv samme Ole Birk Olesen har i Københavns Kommune foreslået, at der ikke længere skal være kønsopdelt svømning i kommunens svømmehaller. Socialdemokratiets udlændinge og integrationsminister Kaare Dybvad Bek har på det kraftigste opfordret kommunerne til at stoppe ordningen, men Socialdemokratiets repræsentant i Københavns Kommune er uenig. "Ministeren er meget velkommen til at sende de ting ud, vi skal nok følge de planer, som vi selv lægger," lyder det fra Andreas Keil. Og vi vil ikke være de eneste, der snydes for et interview med Mette Frederiksen

 • 7. Lex Paludan II

  10. april 2024

  Hans navn blev synonymt med koranloven. Nu er Rasmus Paludans navn så dukket op igen i den politiske debat. Denne gang som et – ifølge flere af regeringens medlemmer – godt eksempel på den slags chikanerende brug af retten til aktindsigt i offentlige ansattes oplysninger, som regeringen med et nyt lovforslag ønsker at forhindre. I en særudgave af Sofies Valg svarer Rasmus Paludan på kritikken, og kalder det "kategorisk usandt", at han har "chikaneret" flere af de politibetjente, der har haft til opgave at beskytte ham.

 • 6. “Nej, nej, nej, nej. Forkert, forkert, forkert”

  05. april 2025

  I tale og ord bakker Venstres offentlighedsordfører Jan E. Jørgensen op om lempelser af offentlighedsloven, men i handling står han nu bag stramninger, så det spørger vi ham selvfølgelig om. Og så sætter Frihedsbrevets journalist Frederik Tarp Østensgaard alt ind på at få nogen - hvem som helst - fra Moderaterne i tale om Løkkes “store hyldestsang til den danske model”. For hvorfor klinger samme skønne toner ikke indadtil i partiet? 

 • 5. Med Pia Kjærsgaard hele vejen fra Tenerife

  28. march 2024

  Påsken har ramt Christiansborg, og politikerne er strøget på ferie. Men hvor der er vilje, er der vej, og i denne uge lykkedes det at få Pia Kjærsgaard i tale hele vejen fra Tenerife, om DF'erens ret så hidsige kritik af regeringens "amatøragtige" måde at køre ældreforhandlingerne på. For var der en detalje, hun glemte?

 • 4. I maven på Asger Christensen

  22. march 2024

  Sofie Frøkjær indleder jagten på den stadig ukendte anmelder i dukkesagen.Venstres Asger Christensen mener, at partihoppere som Mads Fuglede holder vælgerne for nar. Men holder Venstre selv vælgerne fra nar? Pludselig mærker Asger Christensen i maven, at CO2 afgiften på landbruget "bliver noget helt andet, end det der ligger nu."

 • 3. Sigurds regnetime

  14. march 2024

  I sin søgen efter svar må Nicolai Dandanell grave dybt i Lars Løkkes erindringer fra en sommerlun aften i en autocamper. Derfra går turen videre til Karsten Hønges kontor, hvorfra SF's skatteordfører Sigurd Agersnap giver sig i kast med at forklare regnestykket bag partiets nye udspil til en storstilet arbejdsmarkedsreform. Det rejser spørgsmålet; Hvad kom først? Politikken eller pengene, som SF er villige til at bruge på den?

 • 2. Den moderate rygtebørs

  07. march 2024

  En lytter har efter første episode klaget over, at vores spørgsmål er for lette kalorier, så i denne uge er der flere ministerinterviews på højkant, og det er selveste demokratiets tilstand, der er på spil. Vi spørger også Moderaternes formand for Sundhedsudvalget, Rasmus Lund-Nielsen, hvorfor han spreder ubekræftede rygter om årsagen til nu afdøde Søren Pape Poulsens hjerneblødning. 

 • 1. Henrik Frandsen havde en bondegård

  01. march 2024

  Nicolai Dandanell og Sofie Frøkjær undrer sig over et opslag på sociale medier med Moderaternes gruppeformand Henrik Frandsen (M), der er omringet af grise. De får også fat i løsgænger Lars Boje Mathiesen for at spørge ind til et "måske kommende parti" og hans ønske om at gøre op med karrierepolitikere. Og så taler de meget lidt med Venstres Erling Bonnesen.