Tidligere i denne uge talte fødevareminister Jacob Jensen (V) om dansk gastronomis “rivende udvikling”, som blandt andet er drevet af den internationale succes, som kokkelandsholdet har haft.
Når fødevareministeren overhovedet talte om kokkelandsholdet og “gastroområdet”, skyldtes det, at SVM-regeringen i sit finanslovsudspil vil øge tilskuddet til kokkelandsholdet og det uofficielle VM-turnering Bocuse d’Or, så det statslige tilskud i alt er 5,5 millioner årligt i 2026–2028 og fire millioner i 2029.
Den større pose penge vakte naturligt glæde hos Dansk Gastronomisk Union (DGU), der står for kokkelandsholdet og juniorkokkelandsholdet.
“Det betyder, at vi kan skabe de rette rammer for at udvikle næste generation af danske kokketalenter,” lød det fra DGU’s direktør, Morten Juul Andersen.
Talenterne bliver blandt andet udklækket gennem det danske juniorkokkelandshold, som består af nogle af landets største kokketalenter mellem 16 og 24 år.
Sidste år tog de til kokke-OL i Stuttgart og fik bronze: det hidtil bedste resultat for juniorkokkelandsholdet.
Ambitionerne var derfor store hele vejen rundt, inden det skulle gå løs til næste års VM- og OL-turneringer for juniorkokke.
I hvert fald indtil for nylig.
For nu er der nemlig slet ikke noget juniorkokkelandshold.
Juniorkokkelandsholdet har truet med at trække sig i direkte protest mod DGU-direktøren, Morten Juul Andersen. Det er kulminationen på et forløb, der har strakt sig over flere måneder.
Bliv medlem og læs videre – spar 50%
Støt uafhængig journalistik og få adgang til hele vores arkiv – fra afsløringer til fængende podcasts.
Se alle vores tilbudPopulære artikler
Fri Kultur
For grov til TV 2: Joke om Løkke fjernet fra årskavalkade
Fri Forsvar
Fra rockermiljøet til krig i Afghanistan: Her er historien om...
Fri Finans
Mystisk jysk bacon-konge skaber imperium i Putins Rusland: Blev hædret med...
Fri Politik
Det store overblik: Her er alt, hvad vi ved om korruptionsskandalen i...