Rusland skulle have invaderet Ukraine den 16. februar kl. 3.00 – hvorfor skete det ikke?

Til denne uges Fri Tænkn­ing havde jeg på forhånd annon­ceret et inter­view med en af ver­dens førende ekspert­er i Nord­ko­rea, Andrej Lankov. Jeg kan desværre ikke holde, hvad jeg lovede, da snakken om en storkrig i Europa kom i vejen. Til gengæld kan jeg love, at Lankovs analyse af Nord­ko­rea er skarp, ind­sigts­fuld og sine sted­er poli­tisk uko­r­rekt, og at jeg snarest vil dele den med dig. Grun­den til at jeg har sadlet om i løbet af ugen er selvføl­gelig, at USA’s præsi­dent Joe Biden forud­sagde en rus­sisk inva­sion af Ukraine den 16. feb­ru­ar kl. 3 om mor­ge­nen – som du sikkert har opdaget, fandt den ikke sted. I de for­gangne dage har hep­pekor i forskel­lige lejre skændtes om, hvad det bety­der. Er inva­sio­nen udsat og hvor­for? Blev Putin så skræmt af udsigten til sank­tion­er fra helvede, at han trak føle­hornene til sig? Var det hele bare bluff for at finde de svage led i den vestlige alliance? Måske var det aldrig pla­nen at invadere Ukraine? 

For at læse artik­lens ind­hold skal du være medlem. Allerede medlem? Log ind her.