Rytternes blikke fører dig ind i tilværelsens dybeste afkroge

Bel­giens største stjern­eryt­ter Wout van Aert, som jeg har brugt så meget tid på at hylde hele foråret frem mod netop dagens løb, og som jeg har præsen­teret som sin gen­er­a­tions mest lysende klas­sik­er­ryt­ter kom slet ikke til start i sit hjem­lands vigtig­ste løb, Flan­dern Rundt. Dagen før løbet fik han kon­stateret Covid-19. Først skuffede det mig helt enormt, men senere blev jeg min­det om en vigtig lek­tie, som cykel­sporten har lært mig: Når løbet først køres, er der ikke tid til at tænke på dem, som ikke er med. Eller som det engelske tal­ent Tom Pid­cock sagde på start­stre­gen i Antwer­pen med poet­isk præ­ci­sion: I can only race against the ones who race. Fra top­pen af Oude Kware­mont oplevede jeg den 106. udgave af det bel­giske brostensløb. 

For at læse artik­lens ind­hold skal du være medlem. Allerede medlem? Log ind her.