Velkommen til Friheden

Kære læser, 

Tak fordi du har tiltroet os din email-adresse. Det er en tillid, vi sætter pris på, og som vi vil gøre vores bedste for at leve op til. 

Jeg skriver for at fortælle dig om Frihedsbrevet, det første medie fra Mediehuset Friheden. Bare så alle er med, så er det os, der tror på, at der er brug for fri, uafhængig og magtkritisk journalistik, som ikke er finansieret af staten. Af den grund lyder vores valgsprog: “Kun i lommen på dig.” 

Kort fortalt er Frihedsbrevet en digital, abonnementsbaseret nyhedsbrevstjeneste. Vi udsender hver uge nyhedsbreve i forskellige kategorier – for eksempel om politik, finans eller kultur – til vores medlemmer. 

Fælles for nyhedsbrevene er, at de byder på nyheder og indhold, som vi selv har gravet frem og udviklet. Vi vil ikke spilde din tid med noget, du allerede ved i forvejen, og vi vil heller ikke oversvømme din indbakke med mails, du aldrig får læst; hvert nyhedsbrev udkommer kun en gang om ugen, og så er det kort og stramt skrevet, sådan at du nemt kan læse det på din telefon, når du har en ledig stund. Hvis det behøves, kan nogle af nyhedsbrevene foldes ud i en længere udgave på vores hjemmeside, men vores ambition er at fatte os i korthed. 

Hvis du melder dig ind i Frihedsbrevet, får du, for kun 79 kroner om måneden, et “all you can eat abonnement”. Det vil sige, at du får ubegrænset adgang til alle vores nyhedsbreve. Selvfølgelig, hvis du kun interesserer dig for politik og finans, men er mindre interesseret i kultur og tænkning, kan du selv vælge, hvilke nyhedsbreve, du vil have tilsendt og hvilke du springer over. Det styrer du helt selv. Du får også adgang til et univers i rivende udvikling. Flere typer nyhedsbreve vil komme til, og Frihedsbrevet vil knopskyde i alle mulige retninger. Så det er bare med at være med fra starten, hvis du ikke vil gå glip af noget. 

Hvis du ikke vil være medlem, men bare gerne vil følge med i, hvad vi går og laver, kan du fortsætte med at abonnere på dette nyhedsbrev, som jeg selv udsender hver uge. Det koster nemlig gratis, selvom formålet selvfølgelig er, at du beslutter at melde dig ind. 

Det håber jeg meget, du vil overveje. Ikke for at blive ved med at vade rundt i det med, at vi ikke vil have mediestøtte fra staten, men det er alligevel lidt vigtigt. For når man ikke vil være afhængig af mediestøtte bliver man i sagens natur afhængig af folkestøtte. Så det hele afhænger af, at vi får så mange medlemmer som muligt. Jo flere, der finder Frihedsbrevets indhold så interessant, at de er parate til at betale for det, jo flere journalister kan vi hyre, og jo bedre journalistik kan vi præstere. Så enkelt er det. 

Tak fordi jeg måtte forstyrre dig. Gid det ikke bliver sidste gang. Til sidst vil jeg give ordet til den franske forfatter Albert Camus. Han har sagt: “En fri presse kan, selvfølgelig, være god eller dårlig, men uden frihed vil pressen aldrig være andet end dårlig.” 

Mvh, chefredaktør Mads Brügger