En Uafhængig Morgen

En Uafhængig Morgen er Frihedsbrevets daglige morgenradio. Hver dag mellem 07.00 og 08.00 kan du høre dagens store nyheder og kritiske interviews, der klæder dig på til dagen, live i Den Uafhængiges app og på Facebook.Få minutter senere ligger programmet klar her som podcast.

Værter: Kristian Henriksen og Maya Tekeli

For at høre vores podcasts skal du være medlem. Tilmeld dig her
Sæson 1
 • 18. Minkavlere går stadig og vedligeholder tomme minkfarme, mens de venter på erstatning

  01. februar 2023

  Det koster hver dag skattekroner, at minkavlere er tvunget til at vedligeholde tomme minkfarme, mens de venter på erstatning.Vi taler i dag med en tidligere minkavler, der holder sin gamle minkfarm i stand, selvom han aldrig skal have mink igen. Det kan der gå år med, selvom det virker absurd. Hør hvorfor i udsendelsen i dag.Vi skal også høre, om tidligere DF’er Marie Krarup vidste, at hun var på kant med internationale konventioner, da hun ringede til ansøgere om dansk statsborgerskab og spurgte, om de var muslimer. Din vært i dag er Maya Tekeli.

 • 17. Er corona-nedlukningen skyld i overdødeligheden?

  31. januar 2023

  I dag stiller vi tre spørgsmål, fordi antallet af ugentlige dødsfald er steget markant den seneste tid: Kan corona-nedlukningen være skyld i overdødeligheden, vi ser lige nu? Er de overbelastede sygehuse en konsekvens af overdødeligheden?Var det forkert at lukke landet ned? Vi skal også høre, hvilket scenarie forsvarsadvokat Julie Stage frygter, hvis det gøres strafbart for mænd at fjerne kondomet under samleje, uden sexpartneren ved det.Vi havde også planer om en debat mellem kandidaterne til næstformandsposten i Nye Borgerlige. Men kun Rune Bønnelykke ville stille op. Mød ham her til morgen.

 • 16. Overvåger TikTok danske politikere?

  30. januar 2023

  Kan provokunstneren Ibi Pippi nogensinde skrabe penge nok sammen til at betale for skaderne på det Asger Jorn-maleri, han tegnede på?Det spørger vi Ibi Pippi om her til morgen. Du kan også blive klogere på, om et modtagecenter i Rwanda er sat på pause eller ej. Vi spørger desuden også, om folketingspolitikere på TikTok inviterer kinesiske spioner direkte ind i maskinrummet på Borgen.

 • 15. Danske soldater, køber sig til sex og lapdance på skatteborgernes regning

  27. januar 2023

  Frihedsbrevet afslører, at Forsvarets kreditkort har været brugt på køb af lapdance, seksuelle ydelser og grænsehandel. Tidligere udenrigsminister Per Stig Møller ‘skammer sig’ over, at den danske regering og de vestlige ledere har nølet med at sende kanoner og kampvogne til Ukraine. Vi undersøger her til morgen også, om psykisk syge kriminelle udgør en alarmerende høj sikkerhedstrussel for patienter og ansatte i Region Syddanmark. Den øverste ledelse i psykiatrien i Syddanmark har sendt et opsigtsvækkende advarselsbrev.

 • 14. Lyver regeringen om fængslernes krisetilstand?

  26. januar 2023

  Antallet af fængselsbetjente er blevet kraftigt reduceret de sidste 10 år.Det fik soc. dem, SF, konservative og DF i 2021 til at gå sammen om et kriminalforsorgs forlig, der skulle øge antallet af fængselsbetjente og fængselspladser - men seneste tal viser, at det faktisk går den modsatte vej. Og nu viser det sig, at Kriminalforsorgen søsatte en kriseplan tilbage i november 2022, hvor de blandt andet lukkede 80 fængselspladser. Det har justitsministeriet muligvis glemt at fortælle de partier, som stemte for aftalen. Ifølge SF og Konservative har Tesfaye og Hummelgaard nemlig ikke informeret dem om kriseplanen.Det taler vi med Bjørn Brandenborg om der er justitsordfører for socialdemokratiet.

 • 13. Løber Venstre fra løfte om omstridt udrejsecenter?

  25. januar 2023

  Integrations- og udlændingeordfører Mads Fuglede sagde under valgkampen, at der skal laves et nyt udrejsecenter, hvor de mest kriminelle skal sendes hen. I det nye regeringsgrundlag står der dog intet om et nyt center. Vi taler også med Lars Kaaber om profilflugten fra Nye Borgerlige.

 • 12. Bliver Paludan aldrig tilfreds?

  24. januar 2023

  Efter endnu en koranafbrænding i Sverige er Rasmus Paludan nu blevet en brik i den storpolitiske konflikt mellem Sverige og Tyrkiet. Han er med klokken 7. Vi spørger Socialdemokratiet, om man ikke længere må få kommunale støtte, hvis man taler grimt om de døde. En gruppe maskerede brugere af huset festede nemlig efter nyheden om Ritt Bjerregaards død. Og så undersøger vi, om udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen er ved at sylte sin egen hjertesag om at få Syrien-børnene hjem.

 • 11. Chef i Forsvaret politianmeldt for forsøg på millionbedrageri

  23. januar 2023

  Vi kan i dag afsløre, at en kvindelig chef i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse er mistænkt for at have forsøgt at overføre knap to millioner kroner til sig selv. Vi har også spurgt Ekstra Bladets chefredatør Knud Brix, om de selv er lige så store fodbold-hyklere, som de beskylder andre for at være. Vi forsøger også at overtale en socialdemokrat til at blive i partiet, selvom han er dybt utilfreds med partitoppen lige nu.

 • 10. Magtfuld topembedsmand advarede – nu har landets universiteter tabt over en halv milliard kroner.

  20. januar 2023

  De statsfinansierede universiteter har tabt 594 millioner kroner i 2022 på at spekulere i aktier og obligationer. Det sker samtidig med, at flere af landets universiteter i forvejen bokser gevaldigt med at få økonomien til at hænge sammen. En intern mail afslører, at en af landets absolut mest magtfulde embedsmand – for flere år siden – i skarpe vendinger advarede mod investeringerne. Læs hele sagen her, og hør Jesper Olesen, Universitetsdirektør på Københavns Universitet, i dagens udgave af En Uafhængig Morgen.

 • 9. Er Lars Boje Nye Borgerliges redning?

  19. januar 2023

  Vi interviewer formandskandidaten, der håber på at tage over efter Pernille Vermund. Du kan også historien om, hvordan forslaget om at afskaffe store bededag splitter det socialdemokratiske bagland. Vi spørger også Enhedslisten, hvor mange skattekroner partiet er villig til at bruge på en folkeafstemning om store bededag.

 • 8. Chef hos politiet fik tilbudt ny topstilling efter upassende opførsel

  18. januar 2023

  Hør mere om Frihedsbrevets afsløring fra anklagemyndigheden i Københavns Politi, hvor en mandlig advokaturchef gik over grænsen til en fest. Vi spørger også, om regeringens store bededags-strategi så magtfuldkommen, at selv Moderaternes forsvarsordfører synes, den går imod partiets egne principper. Og så kan du høre Rasmus Prehn flygte i en elevator og en tidligere svindler vurdere seriesvindleren Christopher Clausens nyeste påfund, som vi afslørede i tirsdag.

 • 7. Total forvirring om bare bryster på busserne

  17. januar 2023

  Vi håber at blive klogere på, hvor meget hud der må vises på de reklamer, Midttrafiks busser kører rundt med. Glæd dig også til interviewet i dag med Birthe Rønn Hornbech, der efter næsten 50 år som medlem har meldt sig ud af Venstre. Vi skal blandt andet spørge hende, hvad det lige er ved idéen om at afskaffe store bededag, der fik bægeret til at flyde over - i modsætning til løftebrud og sager på hendes egen vagt som minister. Vi følger op på vores dækning af Rudersdal Kommunes juletræs-bluff. Vi har blandt andet fået et svar fra borgmesteren.

 • 6. Farcen fortsætter i Rudersdal kommune

  16. januar 2023

  Før jul kunne vi her på Frihedsbrevet fortælle, at Rudersdal Kommune har brugt tusindvis af skattekroner på at installere to el-genererende cykler og koble dem til kommunens traditionsrige juletræer. Men det viser sig nu at være løgn. Cyklerne har på intet tidspunkt været tilsluttet og kan slet ikke generere strøm. Det hele var ét stort bluffnummer. Vi spørger også SF's Karsten Hønge om Mette Frederiksen er mere magtfuldkommenhed nu, end før valget, da SF støttede regeringen.

 • 5. Først var Mette Frederiksen imod at sænke beløbsgrænsen, så kom hun til magten og sænkede den.

  13. januar 2023

  Først var Mette Frederiksen imod at sænke beløbsgrænsen, så kom hun til magten og sænkede den.Hun forsikrede dog om, at det kun ville være midlertidigt, men nu vil hun med sin genvundne regeringsmagt gøre det permanent. Søren Ryge var talk of the town i alle medier i går. Politiken hev nemlig hans klumme i avisen tilbage og beklagede - den var homofobisk, men er det homofobisk at beskrive en oplevelse om at man blev utilpas af at blive rørt af en anden mand?Vi spørger også Ekstra Bladets chefredaktør om han ved bedre end danske læger.

 • 4. Vild med Dans-vært scorede tusindvis af kroner på velgørenheds-fidus

  12. januar 2023

  Frihedsbrevet kan i dag afsløre, at den kendte tv-vært Claus Elming igennem velgørenhedsorganisationen KidsAid har faktureret skatteyderne i Aarhus en fed hyre for at stille op til et arrangement for udsatte børn.Vi spørger, om regeringen er interesseret i at få Syrien-børnene hjem eller hellere vil insistere på at være uenige? Og hvad højre- og venstrefløjen vil stille op med de mange knivstikkerier, der gør Hovedstaden utryg.

 • 3. Politikere festede med journalister for 130.000 kroner på din regning.

  11. januar 2023

  Vi afslører i dag, at Folketingets Presseloge holdt fest for skattekroner, hvor kuvertprisen var omkring 1.000 kroner og får besøg af Ekstra Bladets Brian Weichardt, der mener at festerne bare kan sløjfes. Det er hans kollega og tidligere næstformand i Presselogen James Kristoffer Miles umiddelbart uenig i. Vi spørger Nye Borgerliges tidligere pressechef Lars Kaaber, om partiet med Pernille Vermunds exit er ved at smuldre. Og så skal vi høre, hvilke konkrete episoder, der har fået rådhusbetjente til et nedlægge arbejdet. 

 • 2. Medieorakel kritiserer DR, men nævner ikke at hans kæreste blev fyret fra program

  10. januar 2023

  Medieorakel kritiserer DR-program, men nævner ikke, at hans egen kæreste blev fyret fra programmet. Kurt Strand, mangeårig vært og mediekommentator, har skrevet kritiske anmeldelser af P1-programmet Orientering, siden redaktionen blev halveret. Hans egen kone var en del af sparerunden. Men det nævner Kurt Strand ikke. Burde han det?Vi undersøger også, hvad der skete i går aftes, da Radikales gruppe i København holdt krisemøde i kølvandet på vores afsløringer af socialborgmester Mie Nyegaards hårde ledelsesstil. 

 • 1. Velkommen til første uafhængige morgen på Frihedsbrevet

  09. januar 2023

  Velkommen til den første udgave af 'En Uafhængig Morgen' på Frihedsbrevet. I 2014 udstillede Trykkefrihedsselskabet i samarbejde med Dansk Folkeparti værker af den svenske provokunstner Dan Park på Christiansborg efter ni af dem blev beslaglagt af politiet og Dan Park blev dømt for at udøve hetz mod en befolkningsgruppe. Bør Dansk Folkeparti give en undskyldning, som FN kræver? Vi taler med Morten Messerschmidt. Hør også Anders Puck Nielsen, Torsten Schack Pedersen og meget andet i 'En Uafhængig Morgen'. Dine værter i dag er Maya Tekeli og Kristian Henriksen.