En Uafhængig Morgen

En Uafhængig Morgen er Frihedsbrevets daglige morgenradio. Hver dag mellem 07.00 og 08.00 kan du høre dagens store nyheder og kritiske interviews, der klæder dig på til dagen, live i Den Uafhængiges app og på Facebook.Få minutter senere ligger programmet klar her som podcast.

Værter: Kristian Henriksen og Nicolai Dandanell

For at høre vores podcasts skal du være medlem. Tilmeld dig her
Sæson 1
 • 99. Onkel Reje er tilbage!

  02. june 2023

  Onkel Reje er tilbage! Igår meldte manden bag Onkel Reje, Mads Geertsen, ud i en facebookvideo fra DR at han er tilbage. Men betyder det endnu en omgang for Onkel Reje-haderne eller er konflikten lagt i graven? Vi taler med ophavskvinden til konflikten Connie Ringgaard og spørger, om hun har kastet håndklædet i ringen. Derudover skal vi tale om departementschefernes gaver til dronningen på skatteborgernes regning, og hvorvidt en uundgåelig massedød forårsaget af klimaforandringerne er på vej. Din vært er Kristian Henriksen.

 • 98. I Hvidovre er et fodboldstadion velfærd

  01. june 2023

  Der skal lyde et stort tillykke til Hvidovre og deres fodboldhold, der for kort tid siden rykkede op i Superligaen.  Det har kommunen fundet flere millioner til at fejre med blandt andet et nyt stadion. Samtidig sparer kommunen på velfærden. Derudover taler vi med en tidligere FE-chef og ikke mindst Hans Jørgen Bonnichsen. Dette og mere til i denne udgave af En Uafhængig Morgen! Dine værter her til morgen er Kristian Henriksen og Nicolai Dandanell.

 • 97. Socialdemokrat: 'Det her er den sidste ekspertgruppe, inden vi beslutter os om jobcentrene'

  31. may 2023

  Vil Ane Halsboe-jørgensen lytte til sin ekspertgruppe, hvis den kommer frem til, at regeringens storstilede jobcenter-plan er en dum idé? Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har hyret en ekspertgruppe til at undersøge beskæftigelsesindsatsen, fordi regeringen ønsker "et mere værdigt system”.  Vi spørger, om regeringen vil følge deres anbefalinger, hvis de når frem til, at regeringens egen plan om at nedlægge jobcentrene er en dårlig idé. Eksperterne afviser her til morgen ikke, at det er en mulighed.  Velkommen til En Uafhængig Morgen!  Din vært her til morgen er Nicolai Dandanell.

 • 96. Novo Nordisk-læge vil give børn slankemedicin

  30. may 2023

  Her til morgen undersøger vi om overvægt er en sygdom. Vi taler med tyk-aktivist Regina Fjendbo, der er kendt på Instagram som Tyrannosaurus Regs. Derudover taler vi med en Novo Nordisk finansieret læge og Claus Holm, der mener forældre generelt ikke sørger ordentligt for deres børns velvære.  Vi vender derudover valget i Tyrkiet, at Danmark med en sjov regnemetode når NATO målet om at bruge 2% BNP på forsvaret, samt kvinders ret til at nedfryse æg.  Dette og mere til i ugens første udgave af En Uafhængig Morgen! Dine værter her til morgen er Kristian Henriksen og Nicolai Dandanell. 

 • 95. Danmark har et af de bedste sundhedssystemer i verden

  26. may 2023

  Danmark har et af de bedste sundhedssystemer i verden.Sådan lød det igår, da vi interviewede sundhedsøkonomen Jakob Kjellberg fra VIVE. Vi spørger her til morgen, om det er rigtigt. Byd gerne ind i kommentarfeltet med din holdning. Derudover skal vi tale om, hvorvidt danskerne bør rejse til det krigshærgede land Ukraine henover sommerferien, for at vise vores sympati. Alt det og meget mere i En Uafhængig Morgen.Din vært er Kristian Henriksen.

 • 94. Hvilke skandaler i det danske sygehusvæsen har Mette Frederiksen ansvaret for?

  25. may 2023

  Hvilke skandaler i det danske sygehusvæsen har Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen ansvaret for?  På pressemødet understregede både udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, der er tidligere sundheds- og statsminister, og statsminister Mette Frederiksen, at de påtager sig ansvaret for sundhedsvæsenets ringe tilstand - særligt på kræftområdet.  Mette Frederiksen sagde dog ikke noget om, hvilke fejl hun konkret tager ansvaret for. Det vil vi derfor undersøge den kommende tid for at finde ud af, om den aktuelle sundhedspakke kommer fejlene til livs. Dine værter i dag er Nicolai Dandanell og Kristian Henriksen.

 • 93. Tidligere sundhedsminister kritiserer køb af 18 millioner vacciner

  24. may 2023

  Tidligere sundhedsminister kritiserer køb af 18 millioner vacciner.  Jakob Axel Nielsen, der er tidligere sundhedsminister for Konservative, fik i 2009 kritik for ikke at købe nok vacciner, da svineinfluenza-pandemien hærgede. Han insisterede dengang på at lytte til fagfolkene. I år - lang tid efter corona ikke længere bliver betragtet som en pandemi - køber vi stadig millioner af vacciner, som ifølge eksperter ryger direkte i skraldespanden.Din vært i dag er Nicolai Dandanell.

 • 92. En Uafhængig Morgen gør klar til krig

  23. may 2023

  Er Danmark rustet til en invasion eller hybridkrig? Ikke ifølge formanden for Danske Beredskaber. Her til morgen kan du blive klogere på: Produktion af molotovcocktails og bykamp. Hvad der er godt at have i dit forråd i kælderen.  Om der er steder at søge hen, hvis bomberne falder. Om et dyrt luftforsvar vil kunne afværge udefrakommende missilangreb. Dine værter er Kristian Henriksen og Nicolai Dandanell.

 • 91. Marie Krarup: "DR har syge hjerner"

  22. may 2023

  De nordiske statsmedier DR, NRK, SVT og Yle har kortlagt et netværk på 152 personer i Danmark, Sverige, Norge og Finland, der systematisk og i stor udstrækning spreder desinformation. I en artikel på DR står der, at personerne ifølge en ekspert har “stærke eller løse bånd til det russiske statsstyre”. Vi spørger Marie Krarup, debattør og forhenværende medlem af Folketinget for DF, om hun befinder sig i det netværk.Din vært i dag er Kristian Henriksen.

 • 90. Er Jesper Putins propagandistiske marionetdukke?

  19. may 2023

  DR, NRK, SVT og Yle har kortlagt et netværk af personer i Danmark, Sverige, Norge og Finland, der systematisk og i stor udstrækning spreder desinformation.  De falske historier stammer ifølge medierne fra russiske aktører, troldefabrikker og statsmedier og bliver aktivt forstærket gennem omfattende spredning. Kortlægningen omfatter 152 personer i Norden, som alle har delt flere forskellige historier, der ifølge eksperter og vestlige myndigheder er falske.  En af dem er Jesper Larsen, ham taler vi med her til morgen. Derudover kan vi fortælle at, selvom politikere i Region Sjælland ønskede at lukke vaccinationscentrene, efter at corona ikke længere var en pandemi, fik de aldrig lov til det.  Vi afslører i dag, at det har kostet regionen over 24 millioner kroner at holde vaccinationscentrene åbne i 2023, som Sundhedsstyrelsen ønskede. På centrene blev der i årets fire første måneder givet 2.000 corona-vacciner. Dette og mere til i dagens udgave af En Uafhængig Morgen. Din vært denne fredag er Kristian Henriksen.

 • 89. 'DR's børne-tv handler hele tiden om numser og tissemænd'

  17. may 2023

  Debatten om, hvorvidt DR-figuren Onkel Rejes udskejelser på børne-tv er over grænsen, strandede, da manden bag, Mads Geertsen, meldte sig syg med stress. Men i dag har vi på En Uafhængig Morgen valgt at træde et skridt tilbage og se på, om der blev lukket ned for en vigtig kulturdebat. Lyt med, når vi her til morgen interviewer Henriette Ergemann, formand for Frit Borgerligt Fællesskab, samt præst og debattør Merete Bøye. Derudover er der Belarus nyt, et større råderum og en socialdemokrat om skærmene i folkeskolen.  Velkommen til En Uafhængig Morgen! Din vært her til morgen er Nicolai Dandanell.

 • 88. Borgmesteren i Frederikshavn: 'Regeringen lytter men hører ikke'

  16. may 2023

  Børn og unges skærmforbrug bærer en kraftig del af skylden for, at de mistrives, er angste og deprimerede. Sådan lyder en opsigtsvækkende advarsel fra topchef i Dansk Industri, Lars Sandahl Jørgensen, i Berlingske. Vi spørger Dansk Industri, om skoler bør holde igen med at indkøbe skærme til undervisningen. Derudover taler vi med en socialdemokratisk borgmester om regeringens varme luft, når det kommer til arbejde, samt Aki-Matilda Høegh-Dam, der til stor frustration for en række folketingsmedlemmer, talte grønlandsk i folketingssalen Velkommen til En Uafhængig Morgen. Dine værter her til morgen er Kristian Henriksen og Nicolai Dandanell.

 • 87. Jyderup Fængsel lod indsat dø i fængselscelle

  15. may 2023

  Dagens historie fra Frihedsbrevet, som du kan læse her til morgen på vores app, beskriver et hårrejsende svigt i kriminalforsognet.  En aften i sommeren 2021 slugte en 39-årig mandlig indsat i Jyderup Fængsel en pose med 2-3 gram hvidt pulver foran en fængselsbetjent. I stedet for at få lægehjælp og komme under særlig observation blev manden ført tilbage til sin celle. 12 timer senere døde han. Det, og meget mere, kan du høre i dagens udgave af En Uafhængig Morgen.Din vært er Kristian Henriksen.

 • 86. Selvmordstruet tvinges i aktivering

  12. may 2023

  Vi fortsætter her til morgen på at have fokus på at 'Pernille', der er selvmordstruet, tvinges i arbejdsprøvning.  Victoria Velasquez fra Enhedslisten fortæller, at det er en gammel regel indført af selveste Mette Frederiksen, der er grund i at loven er som den er. Socialrådgiver og debattør, Maj Thorsen, er overbevist om, at hele problemet drejer sig om en ting. At man ikke vil bruge penge på de syge.  Derudover debatteres det om Muhammedkrisen skal være fast på skoleskemaet og vi taler om millioner af vacciner der kommer til Danmark. Velkommen til En Uafhængig Morgen. Din vært her til morgen er Kristian Henriksen. 

 • 85. Er der noget Socialdemokratiet ikke vil blande sig i?

  11. may 2023

  Vi taler her til morgen med Kasper Sand Kjær om Socialdemokratiets forslag om 37 timers arbejdspligt samt med Camilla Fabricius, også Socialdemokratiet. Hende spørger vi om der er noget hun ikke vil blande sig i, nu hun har kastet sig ind i en kamp mod Snapchat.  Det handler om AI, forsvarets hul i kassen, og meget mere i dagens udgave af En Uafhængig Morgen! Dine værter her til morgen er Kristian Henriksen og Nicolai Dandanell.

 • 84. Skal der laves forbud mod kønsskiftebehandling til børn under 18 år?

  10. may 2023

  Skal der laves forbud mod kønsskiftebehandling til børn under 18 år? I går fremsatte Nye Borgerlige med Kim Edberg I spidsen forslag til folketingsbeslutning om forbud mod kirurgisk eller medicinsk kønsskiftebehandling af børn under 18 år. Vi taler med Kim Edberg Andersen om forslaget. Din vært er Nicolai Dandanell.

 • 83. ‘Kvinder burde ikke være i militæret hvis de ikke kan tåle mandehørm’

  09. may 2023

  ‘Kvinder burde ikke være i militæret hvis de ikke kan tåle mandehørm’.  Sådan lyder en af reaktionerne på vores historie om kvindefjendske sange i Forsvaret.  Vi spørger derfor, om militæret ikke er skabt til at rumme kvinder, selvom et bredt, politisk flertal ønsker at værnepligt for kvinder. Dine værter i dag er Nicolai Dandanell og Kristian Henriksen.

 • 82. Forsvaret synger om "negere", voldtægt af børn og analsex

  08. may 2023

  “Der var en pige på tolv - og hun sku' ha' den ind med vold”  Sådan synger sergenter, løjtnanter og værnepligtige i det danske forsvar. En lang række kvinder beskriver nemlig til Frihedsbrevet, at de under deres værnepligt af overordnede sergenter og løjtnanter er blevet sat til at synge sexistiske, racistiske og nedværdigende march-sange. Her til morgen spørger vi, om Forsvaret dækker over en sexistisk og racistisk kultur.  Velkommen til En Uafhængig Morgen. Din vært her til morgen er Kristian Henriksen.

 • 81. Onkel Reje-hader: 'I dag er jeg den mest forhadte kvinde i Danmark'

  04. may 2023

  Manden bag rejen børne-tv-stjernen Onkel Reje, Mads Geertsen, har sygemeldt sig på grund af koordineret chikane og aflyst en række optrædener, fortæller DR. Connie Ringgaard opfordrede for få uger siden hendes mange følgere til at politianmelde ham. Nu står hun selv i en shitstorm. Vi spørger hende, om hendes Onkel Reje-aktion er en succes, eller om den er løbet løbsk. Velkommen til En Uafhængig Morgen! Din vært her til morgen er Kristian Henriksen.

 • 80. Er historierne om Lizette Risgaard et koordineret angreb i et magtspil?

  03. may 2023

  Er historierne om Lizette Risgaard et koordineret angreb i et magtspil? I går skrev Anders Heide en klumme i Finans under overskriften: ‘’Alt handler om sex. Undtagen sex. Sex handler om magt.’’ Heri redegør han for hvorfor topledere skal passe på med at forvalte deres magt som sex - der kan nemlig være ‘’øjne i halvmørket’’, der følger med.  Knud Brix fra Ekstra Bladet klagede i går over en passage i klummen - og den er allerede blevet fjernet. Den lød: "Det hele blev gjort klart og forside-egnet og givet videre, koordineret, til Berlingske og Ekstra Bladet" Vi spørger Anders Heide Mortensen, om Lizette Risgaards fald var et kynisk koordineret angreb.  Velkommen til En Uafhængig Morgen! Din vært her til morgen er Kristian Henriksen.

 • 79. Vild påstand om Muhammed-krisen: Byggede på en løgn

  02. may 2023

  Vild påstand om Muhammed-krisen: Byggede på en løgn. I en ny bog, ‘Den forkerte muhammedtegner’, spørger Mette Winding Top, der er cand.mag. i Tværkulturelle Studier, om der overhovedet var nogle tegnere, som ikke turde tegne profeten Muhammed, dengang Jyllands-Posten brugte det som argument for at bringe de 12 Muhammed-tegninger, der kastede Danmark ud i en international krise. Vi taler med forfatteren bag bogen Mette Winding Top.  Din vært er Kristian Henriksen.

 • 78. Har toppen i fagbevægelsen dækket over Lizette Risgaard?

  01. may 2023

  Har toppen i fagbevægelsen dækket over Lizette Risgaard?  Fredag eftermiddag valgte HK som det første fagforbund at trække støtten til Lizette Risgaard, som i går endeligt trak sig som formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH. Det skete efter afsløringer om seksuel chikane.  Vi taler i dag med forbundsformand i HK Danmark, Anja C. Jensen.  Din vært i dag er Kristian Henriksen.

 • 77. Lars Løkke trækkes nu ind i Prehn-sagen

  28. april 2023

  Lars Løkke trækkes nu ind i Prehn-sagen. Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) har ifølge eksperter vildledt Folketinget i sagen om tidligere udviklingsminister Rasmus Prehns skatteyderbetalte middag på restaurant Undici.  Hør mere om Frihedsbrevets afsløring her til morgen.Din vært i dag er Kristian Henriksen.

 • 76. Har Novo Nordisk købt sig til politisk indflydelse?

  27. april 2023

  Har Novo Nordisk købt sig til politisk indflydelse?  Frihedsbrevet kan i dag afsløre, at Novo Nordisk Fonden indirekte har haft indflydelse på SVM-regeringens regeringsgrundlag og var dybt involveret i forhandlingerne bag Sundhedsreformen 2022 via effektivt lobbyarbejde. Dine værter i dag er Kristian Henriksen og Nicolai Dandanell.

 • 75. "Kultureliten har ikke nosser nok til at stille op i radioen"

  26. april 2023

  Er kultureliten grebet af medløber-lynchstemning mod Jon Stephensen? Det spørgsmål stiller vi på baggrund af, at over 1.000 navngivne personer fra film- og teaterbranchen har skrevet under på, at Moderaternes Jon Stephensen ikke er i stand til at varetage sin post som kulturordfører. Vi spørger også, om det er en god idé at true med at fjerne kontanthjælpen for ikke-vestlige indvandrere, hvis ikke de arbejder 37 timer om ugen.Din vært i dag er Nicolai Dandanell.

 • 74. Psykisk sårbare patienter hjemsendes, når medarbejderne skal holde sommerferie

  25. april 2023

  En vigtig psykiatrisk afdeling under Region Hovedstaden bliver nødt til at holde ferielukket i to uger af sommerferien på grund af mangel på medarbejdere. Det betyder, at man lukker 76 sengepladser på afdeling M på Psykiatrisk Center Sct Hans, som er beregnet til borgere med dobbeltdiagnoser - altså patienter med alvorlig psykisk lidelse og svært behandleligt misbrug. Borgere med alvorlige psykiske lidelser skal derfor i stedet være tilknyttet et ambulant tilbud - altså bliver de sendt hjem og behandles ved samtaler uden at være indlagt.Dine værter er Kristian Henriksen og Nicolai Dandanell.

 • 73. Sådan holder man lovligt fest for børn med sprut i massevis

  24. april 2023

  Sådan holder man lovligt fest for børn med sprut i massevis. En festarrangør i Roskilde udnytter et hul i loven til at holde fester for helt unge teenagere, tage 195 kroner i entré og fraskrive sig ansvaret for den alkohol, der indtages og sender børn i gulvet, så der må tilkaldes ambulancer.  Din vært er Kristian Henriksen.

 • 72. Peter Viggo: Man laver fortællinger, for at sætte en politisk dagsorden.

  21. april 2023

  Der er intet nyt i DR's 'afsløring' om at de russiske skibe spionerer på Danmark, ifølge Peter Viggo Jakobsen lektor ved Forsvarsakademiet. Men hvorfor er det så en stor historie? Krænker Mette Frederiksen den 13-årige pige, der blev kidnappet? På Statsministerens sociale medier, kan man finde billede med navn på den 13-årige pige der i sidste uge blev bortført.  Derudover taler vi med Kenny der strandede mellem Frederiksberg og Københavns Kommune. Prisen blev en nyre. Alt dette og meget mere i En Uafhængig Morgen!  Din vært her til morgen er Nicolai Dandanell.

 • 71. Eks FE-chef: Russisk skib på DR-video sprang med al sandsynlighed Nord Stream

  20. april 2023

  Tidligere FE-chef kommer her til morgen med en opsigtsvækkende analyse. Han mener, at danske TV-seere nu med deres egne øjne nu har set skibet der sprang Nord Stream tilbage i september.  Venstres digitaliseringsminister, Marie Bjerre, mener, at regeringen kan forsvare al overvågning, så længe staten selv finder det relevant.  Tænketanken Justitia mener derimod, at Danmarks overvågningstrang måske bryder med de europæiske menneskerettigheder. Velkommen til En Uafhængig Morgen!Din vært her til morgen er Nicolai Dandanell.

 • 70. Er e-cigaretter mindre skadelige end cigaretter?

  19. april 2023

  Lyver Arzrouni fra Philip Morris når han siger, at e-cigaretter er langt mindre risikable end cigaretter? Er e-cigaretter mindre skadelige end cigaretter og ved vi overhovedet hvad e-cigaretterne gør ved os? Det prøver vi at finde svaret på fra klokken 07:10! Derudover taler vi med Peder Hvelplund om Samsam-sagen, med Jens Rohde om Peter Hummelgaard og med Ole Birk Olesen om dansk politiks gyldne svingdør. Velkommen til En Uafhængig Morgen! Din vært her til morgen er Nicolai Dandanell.

 • 69. Eva Smith: 'Vi kan ikke længere regne med at når statsminsteren stiller sig op og forklarer befolkningen at nu skal vi gøre sådan, at der så er lovhjemmel'

  18. april 2023

  Lader Region Midtjylland regneark afgøre, hvornår dødssyge patienter får behandling? Det spørger vi lægefaglig koncerndirektør i Region Midtjylland, Helene Probst, om klokken 07:10. Derudover har vi Eva Smith med, der rejser kritik af, at man bruger en vurdering af rigspolitichefen Thorkild Fogde til at rense statsministerens nærmeste rådgiver Barbara Bertelsen.  Derudover taler vi med Theresa Scavenius, Sofie Carsten Nielsen og meget mere.  Velkommen til En Uafhængig Morgen! Din vært her til morgen er: Nicolai Dandanell

 • 68. Socialdemokratiets retsordfører: "Det er enormt plat, det her"

  17. april 2023

  Skal medier lade være med at fortælle om en ministers systematiske lovbrud, hvis det kræver skjulte optagelser?  Justitsminister Peter Hummelgaard har i fire ud af syv tilfælde parkeret ulovligt ved den institution, hvor han afleverer sine børn.Det kunne BT med afslørende videomateriale fortælle i fredags.  Det fik den Socialdemokratiske garde op i det røde felt. Dog ikke over ministerens lovbrud, men snarere journalisternes metoder.  Vi taler med Socialdemokratiets retsordfører Bjørn Brandenborg om det i dagens udsendelse af En Uafhængig Morgen.Din vært er Nicolai Dandanell.

 • 67. Connie anmelder DR til politiet: Onkel Reje skader vores børn

  14. april 2023

  Connie anmelder DR til politiet: Onkel Reje skader vores børn.  Er det god underholdning for børn at se en mand i g-streng og læder? Forsøger politikere at gøre folkekirken woke?  Og står kommuner og jobcentre i vejen for, at folk kan forsørge sig selv? Lyt med! Din vært i dag er Nicolai Dandanell.

 • 66. Får skatteborgerne nok en gang lov til at betale for SAS-nedturen?

  13. april 2023

  Får skatteborgerne nok en gang lov til at betale for SAS-nedturen? I går faldt SAS aktien med omkring 25%. Det skete, efter at Berlingske tirsdag skrev, at SAS bliver afnoteret på fondsbørsen. I Juni 2022 besluttede regeringen at eftergive SAS' gæld på 3,5 milliarder, men det ser alligevel sort ud for danskernes investering. Din vært i dag er Nicolai Dandanell.

 • 65. Er børn selv i stand til at beslutte, om de vil have en abort?

  12. april 2023

  Er børn selv i stand til at beslutte, om de vil have en abort? Enhedslisten ønsker, at børn ned til 15 år selv skal kunne bestemme, om de vil have en abort, uden forældrene skal blande sig i det. Vi spørger i dag Enhedslistens Sundhedsordfører, Peder Hvelplund, om 15-årige skal have lov til at bestemme selv, når det handler om abort. Din vært i dag er Nicolai Dandanell.

 • 64. Skatteborgerne skal betale millioner til test af de nye mink i Danmark

  11. april 2023

  Skatteborgerne skal betale millioner til test af de nye mink i Danmark.Fødevarestyrelsen budgetterer i år med, at genåbningen af minkproduktionen koster skatteborgerne 28,5 millioner kroner. Blandt andet regner styrelsen med, at vi alle sammen skal være med til at betale over 19 millioner for coronatest, overvågning og håndtering af eventuelle sygdomsudbrud. Vi spørger Dyrerettighedsordfører for Alternativet, Michael Monberg, om pengene er godt givet ud. Din vært i dag er Nicolai Dandanell.

 • 63. Hønge raser over Pia Olsen Dyhr spørgsmål

  05. april 2023

  Brødrene Price har sendt restaurantens medarbejdere hjem, fordi det ikke er lykkes at nå til enighed om en overenskomst med 3F. Vi prøver her til morgen at mægle i konflikten. Vi taler med Karsten Hønge om SF's nye anti-stress-udspil, det kører af sporet og kommer tilbage igen. Velkommen til En Uafhængig Morgen! Din vært her til morgen er Kristian Henriksen.

 • 62. Vibeke Manniche: 'Jeg havde ret'

  04. april 2023

  450 personer under 70 døde af corona - er det en succes eller en fiasko? Det spørger vi henholdsvis matematisk epidemiolog Viggo Andreasen og corona-skeptikeren Vibeke Manniche om. Derudover taler vi mere om de velbetalte kommunaldirektører, Mols og cafeen i St. Petersborg der i går gik op i røg. Velkommen til En Uafhængig Morgen! Din vært her til morgen er Kristian Henriksen.

 • 61. Fyrede kommunaldirektører bliver sendt hjem med gyldne håndtryk på millioner: “Fuldstændig sindssygt”

  03. april 2023

  Er de danske kommuner er ude af stand til at håndtere skatteborgernes penge? Velkommen til En Uafhængig Morgen! Din vært her til morgen er Kristian Henriksen.

 • 60. Dansk Industri: Ingen vej udenom afgift på bilkørsel

  31. march 2023

  Dansk Industri: Ingen vej udenom afgift på bilkørsel. I noget så sjældent som et fælles indlæg mellem tidligere Venstre-minister og en borgmester for Enhedslisten fastslår Karsten Laurtizen fra Dansk Industri og Line Barfoed fra Københavns Kommune i Berlingske, at der ikke er nogen vej udenom en afgift på kørsel i bil.Her til morgen spørger vi branchedirektør i DI Transport og tidl. venstrepolitiker, Karsten Lauritzen, om hvor meget det skal koste at køre, hvis vi indfører roadpricing i Danmark.Dine værter er Kristian Henriksen og Nicolai Dandanell.

 • 59. Tidligere LA-politiker: "Gangbangs har kostet mig alt"

  30. march 2023

  Han blev udråbt som gangbang-politikeren og skal nu i fængsel. Her til morgen fortæller den tidligere LA-lokalpolitiker, Per Zeidler, sin historie.Vi spørger også formanden for anti-korruptionsorganisationen Transparency International Danmark, Jesper Olsen, om statsministeriet misbruger Thorkild Fogdes tjenesteforhør til at rense Barbara Bertelsen.Dine værter i dag er Kristian Henriksen og Nicolai Dandanell.

 • 58. Er regeringens sundhedsstrukturkommission det rene volapyk?

  29. march 2023

  Er sundhedsstrukturkommissionen det rene volapyk?"Finansierings- og incitamentsstrukturer" og "kultur og ledelse i sundhedsvæsenet, der understøtter omstilling til det nære" er blot et par eksempler på regeringens politikersprog i den floskelfyldte præsentation af den såkaldte Sunhedsstrukturkommission.I dag forsøger vi at finde ud af, hvorfor det skal formuleres i så uforståeligt et sprog.Din vært her til morgen er Nicolai Dandanell.

 • 57. "Bilister truer os med køller og knive"

  28. march 2023

  Sådan begrunder skraldemænd blandt andet deres strejke over for TV 2.Men er der hold i frygten for flere overfald, hvis de skal arbejde længere? Vi spørger skraldemændenes talsperson. Vi følger også op på Frihedsbrevets afsløring af, hvordan Novo Nordisk har sponsoreret en såkaldt uafhængig patientforening for at markedsføre medicinalgigantens slankemiddel. Derudover er der dicillin opfølgning, E-ID og Nordstream. Velkommen til En Uafhængig Morgen! Dine værter her til morgen er Nicolai Dandanell og Kristian Henriksen.

 • 56. Minister vil sende kriminelle i hæren fremfor i fængsel.

  27. march 2023

  Justitsminister Peter Hummelgaard, vil sende unge kriminelle i værnepligt fremfor i fængsel. Er det starten på en dansk lightudgave af Wagner-gruppen?  Derudover er skraldemændenes strejke overstået men en aftale er ikke på bordet. De er stadig imod at skulle arbejde længere tid, men Amager Ressource Center siger det er for deres egen skyld.  EU-udgaven af MitID er stemt igennem. Men ved politikerne, hvad vi skal bruge det til? Alt dette og meget mere i denne udgave af En Uafhængig Morgen! Din vært er Kristian Henriksen.

 • 55. Er der for mange reklamer i det offentlige rum?

  24. march 2023

  Formand for 3F i Kastrup, Henrik Bay-Clausen, mener der er for mange reklamer, blandt andet lidt for mange for Scor.dk. Men 3F reklamerer jo også selv? Vi taler om Klimarådet, om benzin og dieselbiler i de store danske biler. Derudover følger vi op på Dicillin-patienterne. Velkommen til En Uafhængig Morgen! Dine værter her til morgen er Nicolai Dandanell og Kristian Henriksen.

 • 54. Skal stjernearkitekten Bjarke Ingels have frataget sin æresmedalje og sit ridderkors?

  23. march 2023

  Vi følger op på Frihedsbrevets afsløring af, at ridder og arkitekt Bjarke Ingels er involveret i den saudiske kronprins bin Salmans Neom-projekt på trods af, at kronprinsen slæber blodige spor af drab, fængslinger og tvangsfordrivelser efter sig. Herefter endnu en afsløring fra Frihedsbrevet:Novo Nordisk har brugt den uafhængige patientforening Adipositasforeningen for svært overvægtige til at føre kampagne mod overvægt. Vi holder selvfølgelig også øje med el-chefernes store bonusser. Velkommen til En Uafhængig Morgen! Dine værter her til morgen er Kristian Henriksen og Nicolai Dandanell.

 • 53. Krarup: Putin og Xi Jingping er de eneste voksne til stede

  22. march 2023

  Er Kinas præsident redningsmanden, der kan skabe fred i Ukraine? Lyt med når vi spørger Marie Krarup og Claus Mathiesen fra Forsvarsakademiet. Derudover handler det om bank-krak, Bjarke Ingels og klimahandling Velkommen til En Uafhængig Morgen! Din vært her til morgen er Nicolai Dandanell

 • 52. Enhedslisten ønsker at ændre reglerne for partistøtte af frygt for 'amerikanske tilstande'

  21. march 2023

  Enhedslisten Pelle Dragsted ønsker mere gennemsigtige regler for partistøtte, da han mener, at dansk politik er i fare for at blive 'pay to play'. Derudover runder vi den nye Ukrainefond og spørger, om det er erhvervslivet, der går forrest i klimakampen. Velkommen til En Uafhængig Morgen! Dine værter er Kristian Henriksen og Nicolai Dandanell.

 • 51. En række fagforbund beskylder regeringen for løftebrud

  20. march 2023

  En række fagforbund beskylder regeringen for løftebrud i Politiken. Udlændinge, der ønsker opholdstilladelse i Danmark, skal have været i job i mindst 3 år og 6 måneder ud af de sidste 4 år, når de søger ophold - men en erhvervsuddannelse tæller ikke med i den tid. Fagforeningen 3F mener at reglen er ‘fuldstændig knald i låget’, da vi som samfund råber og skriger på flere faglærte og kvalificeret arbejdskraft. Hør Socialdemokratiets udlændingeordfører Kasper Sand Kjær og meget andet i En Uafhængig Morgen. Din vært i dag er Kristian Henriksen.

 • 50. Hvem skal have de 18 millioner vacciner, der er bestilt til danskerne?

  17. march 2023

  Vi har hele ugen forsøgt at få svar på, hvem der skal have de 18 millioner vacciner, der i alt er bestilt til danskerne fra efteråret 2022 til og med august 2023. På trods gentagne henvendelser til Sundhedsministeriet, har vi intet hørt endnu. Vi har heller ikke fået svar på, om sundhedsminister Sophie Løhde vil stille op til interview og svare os.  Til gengæld kan du senere i udsendelse her høre nu tidligere formand i Nye Borgerlige, Lars Boje, give sit bud. Din vært i dag er Kristian Henriksen.

 • 49. Er drag-underholdning kønspolitisk indoktrinering af 6-12-årige?

  16. march 2023

  Er drag-underholdning kønspolitisk indoktrinering af 6-12-årige? Vi fortsætter med at undersøge, om Frederiksbergs Kommunes ønske om at formidle mangfoldighed i virkeligheden er kønspolitisk indoktrinering og seksualisering af børn. Vi har hørt fra modstanderne af arrangementet, vi har hørt fra de ansvarlige politikere og nu har vi æren af, at høre fra én af værterne selv. Dine værter i dag er Nicolai Dandanell og Kristian Henriksen.

 • 48. Nye Borgerliges bagland lukker i om kaos i partitoppen

  15. march 2023

  Nye Borgerliges bagland lukker i om kaos i partitoppen. “Ingen kommentarer” og “fuld tiltro til ledelsen”. Den seneste tids uro og udskiftninger i Nye Borgerliges ledelse lader ikke til at ryste baglandet. Bør drag queens være forbudt for børn? Fredag danner det spørgsmål rammen om flere demonstrationer, der er arrangeret, fordi biblioteket på Frederiksberg har inviteret til drag-show for børn. Din vært i dag er Nicolai Dandanell.

 • 47. Afsløring: Otte millioner corona-vacciner er på vej til danskerne i 2023

  14. march 2023

  Her til morgen kan vi afsløre, at der ifølge Seruminstituttets leveringsplan er bestilt over otte millioner corona-vacciner til danskerne i 2023. Helt præcist 8.015.100 vacciner. Vaccinerne bliver tilføjet til vores lager af vacciner, hvor vi bare i efteråret fik leveret over 10 mio vacciner. Forskellen på efteråret og nu er dog, at vaccinationscentrene lukkede for to uger siden. Dine værter i dag er Nicolai Dandanell og Kristian Henriksen.

 • 46. Udgør Paludan en sikkerhedsrisiko i København?

  22. march 2023

  Udgør Paludan en sikkerhedsrisiko i København? Rasmus Paludan siger, at PET går over stregen og forhindrer ham i at komme visse steder i København. For eksempel Christiansborg. Men gør PET i virkeligheden bare, hvad der skal til for at sikre ham og andres sikkerhed?Hør interview med Rasmus Paludan i dagens udgave af En Uafhængig Morgen.Din vært i dag er Kristian Henriksen.

 • 45. Farvel til formandsposten: Lars Boje smidt ud

  10. march 2023

  Tidligere stifter af www.stopfraas.dk og partiformand for Nye Borgerlige, Lars Boje Mathiesen er blevet smidt ud af både partiet og Folketingsgruppen, efter at han ifølge hovedbestyrelsen har afkrævet partiet knap tre millioner kroner for at fortsætte som formand. Vi opruller hele farcen med de politiske kommentatorer Hans Engell og Joachim B. Olsen. Kan dykkerangrebet mod Nordstream overhovedet lade sig gøre rent teknisk? Vi spørger den liberale debattør Claes Kirkeby Theilgaard, om Tiktok skal forbydes i Danmark, eller om det kinesiske kommuniststyre fortsat skal have love at indsamle data om danske brugere.  Klaus Riskær Pedersen går i rette med den samlede front, der har dannet sig mod Moderaternes Jon Stephensen.

 • 44. DSU: OK at få abort, fordi fosteret er en pige

  09. march 2023

  I Danmark er der som udgangspunkt fri abort til og med 12. uge, men i anledning af kvindernes kampdag fremsatte DSU et krav til Regeringen om at hæve abortgrænsen til 20 uger. Men hvad hvis det åbner en dør for at få lavet en abort, fordi kønsscanningen viser at fosteret er en pige? Det spørger vi formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Katrine Evelyn Jensen, om i morgenens udsendelse. Derudover snakker vi videre om den ubrugelige undersøgelse om priserne på smør, Nordstream og om Uwe Max's hullede penis. Velkommen til En Uafhængig Morgen! Din vært her til morgen er Nicolai Dandanell.

 • 43. Stifter af tech-komet afsløret i spind af løgne

  08. march 2023

  Frihedsbrevet afslører, at mediedarling og stifteren af selskabet MeeW, Armin Kavousi, har brandet virksomheden på en lang række løgne. Deltag i debatten: Er det vigtigt at korsfæste sin penis på kvindernes internationale kampdag? Eller er det bare latterligt. Derudover tager vi en snak med Peter Ernstved fra OLFI, om den nyeste udvikling angående NordStream. Velkommen til En Uafhængig Morgen! Din vært her til morgen er Nicolai Dandanell.

 • 42. Er regeringens smørtjek varm luft?

  07. march 2023

  Regerings pristjek på smør, og en række andre varer, møder kritik. Undersøgelsen har ikke medregnet de seneste fem måneder og har fokuseret på store varegrupper - fremfor enkeltvarer. Vi ringer til Jakarta, hvor Udenrigspolitisk Nævn er på Udvalgsrejse - eller er det egentlig mere en studietur? Velkommen til En Uafhængig Morgen! Dine værter er Kristian Henriksen og Nicolai Dandanell.

 • 41. Hvordan bliver embedsværket presset partipolitisk?

  06. march 2023

  Dybvadudvalgets rapport fortæller, at tre ud af ti embedsmænd føler sig presset på deres faglighed. I sidste uge kunne Sara Vergo, formand for Djøf, dog ikke give os et eneste eksempel. Måske kan Kristian Vendelbo, adm. direktør i KL og medlem af Dybvadudvalget, det. Vi får se! Derudover handler det igen om SOSU'er der kører for dårligt og hvordan Lars Løkke formår at smyge sig uden om lortesager. Velkommen til En Uafhængig Morgen! Din vært her til morgen er Kristian Henriksen.

 • 40. Djøf-formand forskrækket over partipolitisk pres på embedsmænd

  03. march 2023

  En undersøgelse lavet af Rambøll viser at omkring hver sjette embedsmand svarer, at de oplever, der foregår partipolitisk bistand eller rådgivning i embedsværket.  Vi taler også med Esat Sentürk, viceborgmester i Høje-Taastrup Kommune, der glædes over at politiet ikke vil beskytte Rasmus Paludan, hvis han insisterer på at ville demonstrere foran den tyrkiske ambassade.  Og selvfølgelig meget, meget mere i En Uafhængig Morgen.  Dine værter i dag er Kristian Henriksen og Nicolai Dandanell.

 • 39. Kører sosu'er så råddent, at de udgør en fare i trafikken?

  02. march 2023

  Aarhus Kommune har over en toårig periode brugt næsten tre millioner kroner på at sende sosu-biler til reparation, fordi de er kørt galt. Vi spørger derfor her til morgen, om sosu-ansatte kører så råddent, at de udgør en trussel mod trafiksikkerheden. Skriv i kommentarsporet, hvis du har oplevet sosu’er køre vanvidskørsel.  I øvrigt, tror du, corona stammede fra et marked eller et laboratorium i Wuhan?Din vært i dag er Kristian Henriksen.

 • 38. Spreder Berlingske fake news om dansk-russisk lærer?

  01. march 2023

  Efter et interview i En Uafhængig Morgen vil Berlingskes chefredaktør, Mette Østergaard, nu diskutere med avisens redaktion, hvorvidt betegnelsen 'russisk lærer' nu skal ændres. Det viser sig nemlig, at læreren på en skole i Helsingør, som af nogle ukrainske elever bliver beskyldt for at sprede russisk propaganda i timerne, har dansk statsborgerskab og har boet i Danmark i 30 år.Din vært i dag er Kristian Henriksen.

 • 37. Ukrainske flygtningebørn chikanerer og provokerer lærer med russisk baggrund: Nu er der indkaldt krisepsykolog

  28. february 2023

  En redegørelse fra Helsingør Skole beskriver en række ubehagelige begivenheder på Nordvestskolen i byen. Episoderne bliver nu kaldt ‘et fundamentalt angreb på det danske samfund’ af lærerne. Derudover vender vi Krim og Nordstream. Velkommen til En Uafhængig Morgen! Din vært i dag er Kristian Henriksen.

 • 36. Er der en grænse for hvor meget Danmark skal støtte Ukraine?

  27. february 2023

  Krigen i Ukraine kan ikke stoppe, før også Krim er tilbage på ukrainske hænder. Det siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen i forbindelse med krigens årsdag til Weekendavisen. Men hvor meget skal der egentlig til før krigen kan stoppe? Det spørger vi Christian Friis Bach, udenrigsordfører fra Radikale om. Derudover har vi fokus på hvem der er skyld i at smør og mælk er så dyrt. Velkommen til En Uafhængig Morgen! Din vært her til morgen er Kristian Henriksen.

 • 35. På 1. årsdagen for krigen udfordrer vi Vestens narrativ

  24. february 2023

  “Vi er på et tidspunkt nødt til at sætte os ind i, hvad den russiske fortælling om krigen er.” Sådan lyder opfordringen her til morgen fra Frihedsbrevets chefredaktør, Flemming Rose. Vi gør forsøget i selskab med Marie Krarup, Naser Khader, Thorkild Kjærgaard, Tom Gillesberg og Peter Viggo Jakobsen. Din vært her til morgen er Kristian Henriksen

 • 34. Skaber ‘feministiske kamptropper’ splittelse i det danske samfund?

  23. february 2023

  I sidste uge kunne man i Politiken læse debatindlægget 'De feministiske kamptropper skaber splittelse'. Forfatteren bag er ligestillingsordfører Sólbjørg Jakobsen fra Liberal Alliance. Vi spørger hende hvem 'De feministiske kamptropper' egentlig er, og om den ligestilling vi har nu, er rigeligt for Liberal Alliance. Derudover taler vi med Simon Emil Ammitzbøll-Bille, Jacob Kaarsbo fra tænketanken EUROPA og nyheder fra nær og fjern. Dine værter i dag er Maya Tekeli og Kristian Henriksen.

 • 33. Har Putin lige startet et nyt våbenkapløb?

  22. march 2023

  ‘Vi kæmper ikke mod det ukrainske folk. Det har jeg sagt før.De er gidsler for regimet i Kyiv - og dets vestlige herrer, som har besat landet i politisk, militær og økonomisk forstand.’  Sådan lød det fra Ruslands præsident Vladimir Putin i går, da han holdte sin årlige tale til nationen. Her sagde han også at Rusland fremover vil stå udenfor aftalen om kontrol af A-våben. Vi gennemgår talen med Seniorforsker ved DIIS, Flemming Splidsboel, og runder også Belarus. Din vært i dag er Maya Tekeli.

 • 32. Klimaministeren vægter Danmarks konkurrenceevne over akut klimahandling

  21. february 2023

  Regeringen har med energiminister Lars Aagaard i spidsen bedt EU-Kommissionen om at stoppe salg af nye fossile lastbiler ‘på sigt’. “Når EU sætter fælles mål, forvrider vi ikke konkurrencen landene imellem,” lyder ministerens begrundelse blandt andet for, hvorfor Danmark ikke ønsker at nedsætte sin egen lov. Vi taler med Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard i dagens udsendelse af En Uafhængig Morgen. Dine værter er Maya Tekeli og Kristian Henriksen.

 • 31. V-politiker: Politikere tager arbejdet med hjem, det gør SOSU'er ikke

  20. february 2023

  Er det hårdere at være politiker end at arbejde i ‘det virkelige liv’? Der er i hvert fald en forskel, mener Venstres Cille Hald Egholm. Hør hende uddybe i En Uafhængig Morgen. Dine værter i dag er Maya Tekeli og Kristian Henriksen.

 • 30. Redningskransen til de små købmænd er for dårlig, siger lokal købmand

  17. february 2023

  Sidste fredag kunne et flertal på Christiansborg præsentere en ny hjælpepakke. Det blev til 50.000 kr. til små købmænd. Men hjælpen er for dårlig og kommer for sent, lyder kritikken fra lokal købmand. Din vært i dag er Kristian Henriksen.

 • 29. Rasmus Paludan: Politiet ignorerer anmeldelser om dødstrusler mod mig

  16. february 2023

  Rasmus Paludan har klaget over Københavns politi til Folketingets ombudsmand. Det har han, fordi han siden den 21. januar i år har anmeldt ikke mindre end 157 dødstrusler, uden at Københavns Politi har bekræftet at have modtaget en eneste af dem. Ifølge Paludan indeholder flere af dødstruslerne også trusler om terror. Din vært i dag er Maya Tekeli.

 • 28. Hvem har ansvaret for krænkelserne i Folkekirken?

  15. february 2023

  Efter vi på Frihedsbrevet har kunne fortælle, at kendispræsten Flemming Pless i årevis udnyttede sin udnyttede sin stilling som sognepræst til at opnå seksuelle relationer til sårbare kvinder, er Venstres kirkeminister Louise Schack Elholm gået i flyverskjul. Det snakker vi med Socialdemokratiets kirkeordfører Kim Aas om.I dag spørger vi også Jakob Seerup, Museumsdirektør på Bornholms Museum, om man kan sejle ind i området uden at blive opdaget af radarsystemet. Hør også Mikael Jalving og meget andet i En Uafhængig Morgen.Din vært i dag er Maya Tekeli.

 • 27. Rasmus Jarlov raser over frifindelse af rigspolitichef Thorkild Fogde

  14. february 2023

  Jarlov raser over frifindelse af rigspolitichef Thorkild Fogde. De Konservatives retsordfører er paf over, at rigspolitichef Thorkild Fogde nu kan vende tilbage på jobbet, efter en tjenstlig undersøgelse fritager ham for ansvar i minkskandalen. “Som borger er det helt utroligt at overvære,” siger Rasmus Jarlov. Hør også Margrete Auken, Kristian Hegaard, Peter Kofod og meget andet i En Uafhængig Morgen. Dine værter i dag er Maya Tekeli og Kristian Henriksen.

 • 26. DF-profil beskylder EU for forskelsbehandling: “Du tager ned på en cafe og får en brun konvolut“

  13. february 2023

  Dansk Folkepartis Anders Vistisen fortæller her til morgen, at EUs pressefolk er særdeles velvillige til at hjælpe journalister med at udlevere dokumenter om EU-skeptiske medlemmer af Europa-Parlamentet. Til gengæld bliver dokumenter om EU-tilhængere anonymiseret, påstår Vistisen. I dag lavede vi programmet, mens vi sendte. Vi mødte ind til et tomt program. Lyt med og se, hvad der skete.

 • 25. Stod Biden bag bombningen af Nord Stream?

  10. february 2023

  Vi undersøger, om en historie fra den kontroversielle graverjournalist Seymour Hersh kan afskrives som ren konspiration. Han anklager USA for at stå bag Nord Stream-eksplosion. Går man Putins ærinde, hvis man overhovedet overvejer, at andre end Rusland står bag?Vi spørger også om det er det useriøst, hvis Nye Borgerlige har valgt en vaccineskeptiker som næstformand. Partiets nye næstformand har gentagne gange skrevet opsigtsvækkende indspark på Facebook om corona-vaccinen. Her til morgen kan du høre, om andre i partiet deler hendes skepsis.  Din vært i dag er Kristian Henriksen.

 • 24. Bliver man ekskluderet af venstrefløjen, hvis man mener, at der kun findes to køn?

  09. february 2023

  Bliver man ekskluderet af venstrefløjen, hvis man mener, at der kun findes to køn? Det spørger vi om, fordi et medlem af Enhedslisten føler sig udskammet, efter han bl.a har kaldt kønsskifte 'en stor fed ideologisk løgn'. Han er med her til morgen. Lyt med og deltag i debatten. Dine værter i dag er Kristian Henriksen og Maya Tekeli.

 • 23. Står Faderhusets Ruth Evensen bag influencer-fænomenet Daniel og Debbie?

  08. february 2023

  Står Faderhusets Ruth Evensen bag influencer-fænomenet Daniel og Debbie? De kristne influencers Daniel og Debbie bruger TikTok til at fortælle om kristendom, kærlighed og kageopskrifter. Deres videoer har altså nået over 5 millioner visninger. Vi prøver at blive klogere på, om det er Faderhusets altoverskyggende leder, Ruth Evensen, der står bag. Du kan også høre, hvad Lars Boje mener med skyggeregeringer. En betegnelse han har brugt til at beskrive, hvorfor han er kritisk over for World Economic Forum. Vi spørger også, om klimaminister Lars Aagaard bruger EU-regler som en dårlig undskyldning for at trumfe Moderaternes politik igennem. Din vært i dag er Maya Tekeli.

 • 22. Kovending: Bryster tilbage på busserne

  07. february 2023

  Bestyrelsen i Midttrafik har nu besluttet sig: Der må gerne være bryster på busserne. Men hvilke bryster? Det skal vi blive klogere på.  Vi fortsætter desuden vores tema om, hvor langt Folketingets partier er villige til at efterkomme Forsvarets ønsker om våben og mandskab.  Vi spørger blandt andet, om Danmark skal forberede sig på krig mod Putin. I dag med Alternativet. Hør også et interview med Københavns Biskop, Peter Skov Jacobsen, om sagen om tidligere sognepræst Flemming Pless. Dine værter i dag er Maya Tekeli og Kristian Henriksen.

 • 21. Seriedømt advokat er nu atter at finde i Advokatnævnet

  06. february 2023

  Seriedømt advokat er nu atter at finde i Advokatnævnet. Advokaten Søren Vasegaard Andreasen indstillede i slutningen i 2021 sine aktiviteter i Advokatnævnet, efter Frihedsbrevet kunne fortælle, at han fire gange havde fået bøder fra Advokatnævnet, som han altså selv selv sad i. Nu er han altså atter at finde i Advokatnævnet efter en tur i skammekrogen. Vi skal også et skridt videre i mysteriet om den sprængte gasledning Nordstream. Dine værter i dag er Maya Tekeli og Kristian Henriksen.

 • 20. Nye oplysninger om kendispræst: “Han er en seriekrænker”

  03. february 2023

  Frihedsbrevet kan i dag afsløre, at klagerne om den kendte præst Flemming Pless har et langt større omfang, end det hidtil har været kendt. En ekspert stempler ham som seriekrænker og undrer sig over, at han stadig kan arbejde som præst. Vi skal også blive klogere på, hvor langt Enhedslistens sympati for NATO går, og om partiet i virkeligheden spilder tiden på at blive ved med at insistere på en Samsam-undersøgelse. Dagens vært er Kristian Henriksen.

 • 19. Hemmeligholder myndighederne viden om den historiske sabotageaktion mod Nord Stream 1 og 2?

  02. february 2023

  Her på En Uafhængig Morgen har vi sat os for at undersøge, hvordan det står til med efterforskningen af sabotagen mod Nord Stream 1 og 2 den 26. september sidste år. Flere af jer medlemmer har f.eks. spurgt, om man er kommet nærmere et svar på, hvem der stod bag angrebet.Værter: Maya Tekeli og Kristian Henriksen

 • 18. Minkavlere går stadig og vedligeholder tomme minkfarme, mens de venter på erstatning

  01. february 2023

  Det koster hver dag skattekroner, at minkavlere er tvunget til at vedligeholde tomme minkfarme, mens de venter på erstatning.Vi taler i dag med en tidligere minkavler, der holder sin gamle minkfarm i stand, selvom han aldrig skal have mink igen. Det kan der gå år med, selvom det virker absurd. Hør hvorfor i udsendelsen i dag.Vi skal også høre, om tidligere DF’er Marie Krarup vidste, at hun var på kant med internationale konventioner, da hun ringede til ansøgere om dansk statsborgerskab og spurgte, om de var muslimer. Din vært i dag er Maya Tekeli.

 • 17. Er corona-nedlukningen skyld i overdødeligheden?

  31. january 2023

  I dag stiller vi tre spørgsmål, fordi antallet af ugentlige dødsfald er steget markant den seneste tid: Kan corona-nedlukningen være skyld i overdødeligheden, vi ser lige nu? Er de overbelastede sygehuse en konsekvens af overdødeligheden?Var det forkert at lukke landet ned? Vi skal også høre, hvilket scenarie forsvarsadvokat Julie Stage frygter, hvis det gøres strafbart for mænd at fjerne kondomet under samleje, uden sexpartneren ved det.Vi havde også planer om en debat mellem kandidaterne til næstformandsposten i Nye Borgerlige. Men kun Rune Bønnelykke ville stille op. Mød ham her til morgen.

 • 16. Overvåger TikTok danske politikere?

  30. january 2023

  Kan provokunstneren Ibi Pippi nogensinde skrabe penge nok sammen til at betale for skaderne på det Asger Jorn-maleri, han tegnede på?Det spørger vi Ibi Pippi om her til morgen. Du kan også blive klogere på, om et modtagecenter i Rwanda er sat på pause eller ej. Vi spørger desuden også, om folketingspolitikere på TikTok inviterer kinesiske spioner direkte ind i maskinrummet på Borgen.

 • 15. Danske soldater, køber sig til sex og lapdance på skatteborgernes regning

  27. january 2023

  Frihedsbrevet afslører, at Forsvarets kreditkort har været brugt på køb af lapdance, seksuelle ydelser og grænsehandel. Tidligere udenrigsminister Per Stig Møller ‘skammer sig’ over, at den danske regering og de vestlige ledere har nølet med at sende kanoner og kampvogne til Ukraine. Vi undersøger her til morgen også, om psykisk syge kriminelle udgør en alarmerende høj sikkerhedstrussel for patienter og ansatte i Region Syddanmark. Den øverste ledelse i psykiatrien i Syddanmark har sendt et opsigtsvækkende advarselsbrev.

 • 14. Lyver regeringen om fængslernes krisetilstand?

  26. january 2023

  Antallet af fængselsbetjente er blevet kraftigt reduceret de sidste 10 år.Det fik soc. dem, SF, konservative og DF i 2021 til at gå sammen om et kriminalforsorgs forlig, der skulle øge antallet af fængselsbetjente og fængselspladser - men seneste tal viser, at det faktisk går den modsatte vej. Og nu viser det sig, at Kriminalforsorgen søsatte en kriseplan tilbage i november 2022, hvor de blandt andet lukkede 80 fængselspladser. Det har justitsministeriet muligvis glemt at fortælle de partier, som stemte for aftalen. Ifølge SF og Konservative har Tesfaye og Hummelgaard nemlig ikke informeret dem om kriseplanen.Det taler vi med Bjørn Brandenborg om der er justitsordfører for socialdemokratiet.

 • 13. Løber Venstre fra løfte om omstridt udrejsecenter?

  25. january 2023

  Integrations- og udlændingeordfører Mads Fuglede sagde under valgkampen, at der skal laves et nyt udrejsecenter, hvor de mest kriminelle skal sendes hen. I det nye regeringsgrundlag står der dog intet om et nyt center. Vi taler også med Lars Kaaber om profilflugten fra Nye Borgerlige.

 • 12. Bliver Paludan aldrig tilfreds?

  24. january 2023

  Efter endnu en koranafbrænding i Sverige er Rasmus Paludan nu blevet en brik i den storpolitiske konflikt mellem Sverige og Tyrkiet. Han er med klokken 7. Vi spørger Socialdemokratiet, om man ikke længere må få kommunale støtte, hvis man taler grimt om de døde. En gruppe maskerede brugere af huset festede nemlig efter nyheden om Ritt Bjerregaards død. Og så undersøger vi, om udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen er ved at sylte sin egen hjertesag om at få Syrien-børnene hjem.

 • 11. Chef i Forsvaret politianmeldt for forsøg på millionbedrageri

  23. january 2023

  Vi kan i dag afsløre, at en kvindelig chef i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse er mistænkt for at have forsøgt at overføre knap to millioner kroner til sig selv. Vi har også spurgt Ekstra Bladets chefredatør Knud Brix, om de selv er lige så store fodbold-hyklere, som de beskylder andre for at være. Vi forsøger også at overtale en socialdemokrat til at blive i partiet, selvom han er dybt utilfreds med partitoppen lige nu.

 • 10. Magtfuld topembedsmand advarede – nu har landets universiteter tabt over en halv milliard kroner.

  20. january 2023

  De statsfinansierede universiteter har tabt 594 millioner kroner i 2022 på at spekulere i aktier og obligationer. Det sker samtidig med, at flere af landets universiteter i forvejen bokser gevaldigt med at få økonomien til at hænge sammen. En intern mail afslører, at en af landets absolut mest magtfulde embedsmand – for flere år siden – i skarpe vendinger advarede mod investeringerne. Læs hele sagen her, og hør Jesper Olesen, Universitetsdirektør på Københavns Universitet, i dagens udgave af En Uafhængig Morgen.

 • 9. Er Lars Boje Nye Borgerliges redning?

  19. january 2023

  Vi interviewer formandskandidaten, der håber på at tage over efter Pernille Vermund. Du kan også historien om, hvordan forslaget om at afskaffe store bededag splitter det socialdemokratiske bagland. Vi spørger også Enhedslisten, hvor mange skattekroner partiet er villig til at bruge på en folkeafstemning om store bededag.

 • 8. Chef hos politiet fik tilbudt ny topstilling efter upassende opførsel

  18. january 2023

  Hør mere om Frihedsbrevets afsløring fra anklagemyndigheden i Københavns Politi, hvor en mandlig advokaturchef gik over grænsen til en fest. Vi spørger også, om regeringens store bededags-strategi så magtfuldkommen, at selv Moderaternes forsvarsordfører synes, den går imod partiets egne principper. Og så kan du høre Rasmus Prehn flygte i en elevator og en tidligere svindler vurdere seriesvindleren Christopher Clausens nyeste påfund, som vi afslørede i tirsdag.

 • 7. Total forvirring om bare bryster på busserne

  17. january 2023

  Vi håber at blive klogere på, hvor meget hud der må vises på de reklamer, Midttrafiks busser kører rundt med. Glæd dig også til interviewet i dag med Birthe Rønn Hornbech, der efter næsten 50 år som medlem har meldt sig ud af Venstre. Vi skal blandt andet spørge hende, hvad det lige er ved idéen om at afskaffe store bededag, der fik bægeret til at flyde over - i modsætning til løftebrud og sager på hendes egen vagt som minister. Vi følger op på vores dækning af Rudersdal Kommunes juletræs-bluff. Vi har blandt andet fået et svar fra borgmesteren.

 • 6. Farcen fortsætter i Rudersdal kommune

  16. january 2023

  Før jul kunne vi her på Frihedsbrevet fortælle, at Rudersdal Kommune har brugt tusindvis af skattekroner på at installere to el-genererende cykler og koble dem til kommunens traditionsrige juletræer. Men det viser sig nu at være løgn. Cyklerne har på intet tidspunkt været tilsluttet og kan slet ikke generere strøm. Det hele var ét stort bluffnummer. Vi spørger også SF's Karsten Hønge om Mette Frederiksen er mere magtfuldkommenhed nu, end før valget, da SF støttede regeringen.

 • 5. Først var Mette Frederiksen imod at sænke beløbsgrænsen, så kom hun til magten og sænkede den.

  13. january 2023

  Først var Mette Frederiksen imod at sænke beløbsgrænsen, så kom hun til magten og sænkede den.Hun forsikrede dog om, at det kun ville være midlertidigt, men nu vil hun med sin genvundne regeringsmagt gøre det permanent. Søren Ryge var talk of the town i alle medier i går. Politiken hev nemlig hans klumme i avisen tilbage og beklagede - den var homofobisk, men er det homofobisk at beskrive en oplevelse om at man blev utilpas af at blive rørt af en anden mand?Vi spørger også Ekstra Bladets chefredaktør om han ved bedre end danske læger.

 • 4. Vild med Dans-vært scorede tusindvis af kroner på velgørenheds-fidus

  12. january 2023

  Frihedsbrevet kan i dag afsløre, at den kendte tv-vært Claus Elming igennem velgørenhedsorganisationen KidsAid har faktureret skatteyderne i Aarhus en fed hyre for at stille op til et arrangement for udsatte børn.Vi spørger, om regeringen er interesseret i at få Syrien-børnene hjem eller hellere vil insistere på at være uenige? Og hvad højre- og venstrefløjen vil stille op med de mange knivstikkerier, der gør Hovedstaden utryg.

 • 3. Politikere festede med journalister for 130.000 kroner på din regning.

  11. january 2023

  Vi afslører i dag, at Folketingets Presseloge holdt fest for skattekroner, hvor kuvertprisen var omkring 1.000 kroner og får besøg af Ekstra Bladets Brian Weichardt, der mener at festerne bare kan sløjfes. Det er hans kollega og tidligere næstformand i Presselogen James Kristoffer Miles umiddelbart uenig i. Vi spørger Nye Borgerliges tidligere pressechef Lars Kaaber, om partiet med Pernille Vermunds exit er ved at smuldre. Og så skal vi høre, hvilke konkrete episoder, der har fået rådhusbetjente til et nedlægge arbejdet. 

 • 2. Medieorakel kritiserer DR, men nævner ikke at hans kæreste blev fyret fra program

  10. january 2023

  Medieorakel kritiserer DR-program, men nævner ikke, at hans egen kæreste blev fyret fra programmet. Kurt Strand, mangeårig vært og mediekommentator, har skrevet kritiske anmeldelser af P1-programmet Orientering, siden redaktionen blev halveret. Hans egen kone var en del af sparerunden. Men det nævner Kurt Strand ikke. Burde han det?Vi undersøger også, hvad der skete i går aftes, da Radikales gruppe i København holdt krisemøde i kølvandet på vores afsløringer af socialborgmester Mie Nyegaards hårde ledelsesstil. 

 • 1. Velkommen til første uafhængige morgen på Frihedsbrevet

  09. january 2023

  Velkommen til den første udgave af 'En Uafhængig Morgen' på Frihedsbrevet. I 2014 udstillede Trykkefrihedsselskabet i samarbejde med Dansk Folkeparti værker af den svenske provokunstner Dan Park på Christiansborg efter ni af dem blev beslaglagt af politiet og Dan Park blev dømt for at udøve hetz mod en befolkningsgruppe. Bør Dansk Folkeparti give en undskyldning, som FN kræver? Vi taler med Morten Messerschmidt. Hør også Anders Puck Nielsen, Torsten Schack Pedersen og meget andet i 'En Uafhængig Morgen'. Dine værter i dag er Maya Tekeli og Kristian Henriksen.