Fri Dag

Fri Dag er Frihedsbrevets daglige nyhedspodcast. Lyt med og få en fornemmelse af, hvilke historier der fylder i mediebilledet og kom tættere på Frihedsbrevets journalister og de historier, de graver op af mulden.
Fri Dag udkommer mandag til fredag klokken 07.00.

Vært: Maya Tekeli
Producer: Leo Peter Larsen

For at høre vores podcasts skal du være medlem. Tilmeld dig her
Sæson 1
 • 10. Ring, hvis du har brug for at sige meget lidt om din møgsag

  23. september 2022

  Fredag den 23. september - Der er alt for mange nyheder i dag, og vi starter med Den Store Få Lige Sagt Lidt Om Det, Så Folk Forhåbentligt Glemmer Det Dag i dansk politik, og får både besøg af Lasse Sandborg, der har rekonstrueret en meget særlig middag og Emil Findalen, der har et interview om rigsretten at gøre.

 • 9. Fra nu af holder vi øje med hele verden

  22. september 2022

  Torsdag den 22. september - Chefredaktør Flemming Rose gæster Fri Dag og fortæller om Putins tale til befolkningen i går og de konsekvenser, han mener den kan få, hvis Putin handler på sine ord.

 • 8. Træt af at bo i Struer? Prøv noget nyt!

  21. september 2022

  Onsdag den 21. september 2022 - Hvad har trådsløse analkugler med skak at gøre, og hvor bor Alex Vanopslagh egentlig? Det prøver Fri Dag at svare på, og så er der besøg fra Christian Stemann, der fortæller om artikelserien om Mette Gadegaard, der blandt andet har hyret en pædofilidømt ind i sin virksomhed. Mikkel Jensen fra Fri Finans overtager næsten jobbet som vært.

 • 7. Forestil dig, at et fodboldhold gav op efter 10 minutter

  20. september 2022

  Tirsdag den 20. september - Ingen forstår Lars Løkke Rasmussens skatteudspil fra Moderaterne igår, og derfor taler vi i stedet om den historie, der ryster hele skakverdenen lige nu. Sofie Frøkjær og Henrik Jensen kommer forbi og fortæller om, hvordan Rasmus Prehn (S) mødte en kok på safari i Kenya og senere spiste hans mad til lidt for mange skattekroner. Så er Sofie Frøkjær også med i Ring til Regeringen med en opfølgning på historien om smøgforbud fra sidste uge, og det tager altså Magnus Heunicke lidt på sengen.

 • 6. Kold luft mellem partierne er vel passende under en energikrise

  19. september 2022

  Mandag den 19. september 2022 - Enten har man haft en weekend, man kunne bruge til noget, eller også har man fulgt med i de politiske årsmøder og intriger i dansk politik, og i dag får du en gennemgang af, hvad der er sket - plus det løse. Magnus Mio og Henrik Jensen besøger studiet for at fortælle om de nye oplysninger, de har gravet frem om den britiske plan for et modtagecenter for asylansøgere i Rwanda, og hvorfor det har fået Rosa Lund til at kalde regeringen i samråd.

 • 5. Enkelte danskere har indflydelse på Donald Trumps liv

  15. september 2022

  Fredag den 16. september 2022 - Der er udkommet en ny bog om Donald Trump, hvori vi lige vil blive mindet om, at han engang besluttede sig for at købe Grønland, og så er Mette Frederiksen blevet inviteret til Det Hvide Hus.Jeppe Findalen besøger Fri Dag for at fortælle om nye væsentlige detaljer i sagen om Claus Hjorts angivelige landsforræderi og så er der også et lille pip om Danmarks Radio fra Emil Findalen fra Fri Kultur.

 • 4. Man kan dø af at ryge, men derfor må man altså ikke lyve

  15. september 2022

  Torsdag 15. september 2022 - Bagerne lukker på grund af de stigende energipriser, og vi er i tvivl om, om Søren Pape Poulsen egentlig var helt sikker, da han sagde, at han “er klar” til at blive statsminister eller om han gentænker det en smule, mens dem, der satte ild til en dukke af Mette Frederiksen er blevet frikendt for trusler. Sofie Frøkjær og Henrik Jensen kommer selvfølgelig også forbi for at fortælle, at regeringen foreslog et forbud mod salg af cigaretter, selvom de to uger i forvejen vidste, at forslaget var ulovligt.

 • 3. Alt er så dyrt, at folk spiser heste til aftensmad igen

  14. september 2022

  Onsdag den 14. september - Alt er dyrt og priserne stiger, men ikke på hestekød, som folk - til journalisters overraskelse - vælger til aftensmad. Journalist Lasse Sandborg fortæller om udfordringerne i regeringens ambitioner om grønne indenrigsflyvninger, og dronning Elizabeth er stadig død.

 • 2. Hvad tror I egentlig, Sanjay Shah laver lige nu?

  13. september 2022

  Tirsdag den 13. september 2022 - Danmark har glemt at sende de rigtige papirer med til Dubai for at få udleveret milliardsvindleren Sanjay Shah, men der er til gengæld blevet sendt en masse breve rundt internt i landet. Fri Dag har også besøg af Mathias Blædel og Mikkel Jensen bringer nye detaljer om Søren Papes badeferie.

 • 1. En mærkelig enighed, der er foregået i en skinger tone

  12. september 2022

  Mandag den 12. september 2022: Første episode af den danske nyhedspodcast Fri Dag og vi starter i Sverige, men kommer også til danske fængsler, hvor Henrik Jensen fra Fri Politik har undersøgt ulovlig aflytning og forbi Ukraine og dronning Margrethes fest henover weekenden.