Fri Valg

Krigen i Ukraine betyder, at vi den 1. juni skal stemme om en afskaffelse af EU-forsvarsforbeholdet, og de kommende uger bliver mediefladen tæppebombet med politiske budskaber og velorkestreret spin. I podcasten Fri Valg går vi hver søndag under valgkampen bag om de politiske kampagner. Vi analyserer, hvorfor politikerne siger, som de gør, og dykker ned i store mængder data fra politikernes Facebook-kampagner.Vært: Kristoffer Eriksen

For at høre vores podcasts skal du være medlem. Tilmeld dig her
Sæson 1
 • 7. Ny valgkamp er skudt i gang

  01. juni 2022

  Et markant flertal sagde ja til at afskaffe forsvarsforbeholdet ved folkeafstemningen. Men allerede kort efter sejren var kaldt, gik en helt anden valgkamp i gang på Christiansborg.

 • 6. De sidste bemærkninger

  31. maj 2022

  Der er få timer til, at valgstederne åbner, og ja-fløjen fører meget markant. Trods overbevisende meningsmålinger er der dog stadig en joker, som kan påvirke udfaldet.

 • 5. Hvor er valgkampen?

  25. maj 2022

  En uge inden et folketingsvalg er alle flader ryddet, og politikerne beskæftiger sig kun med valgkamp. Anderledes ser det ud en uge før afstemningen om EU-forsvarsforbeholdet. Der bliver ført en slags alibi-kampagne, siger dagens gæst Noa Redington, tidligere rådgiver for Helle Thorning-Schmidt.

 • 4. En subtil kampagne

  20. maj 2022

  Socialdemokratiet har kun kastet ganske få kroner efter politiske annoncer på Facebook i forbindelse med valgkampen. Men måske er det slet ikke så dumt, mener Enhedslistens EU-ordfører Søren Søndergaard, som er dagens gæst. Mette Frederiksen har nemlig taget et helt andet værktøj op af skuffen.

 • 3. Tvivlerne

  11. maj 2022

  Med præcis tre uger til afstemningen er partierne for alvor kommet ind i valgkampen. I SF tester de nu budskaber mod en helt bestemt målgruppe for at få fat i tvivlerne, og Dansk Folkeparti har indgået en umage alliance. Morten Messerschmidt, formand for Dansk Folkeparti, er med som gæst i studiet.

 • 2. En ny situation

  08. maj 2022

  Partierne kæmper om vælgerne på Facebook og forsøger at få afstemningen om forsvarsforbeholdet til at handle om vidt forskellige ting. Nej-partierne bruger EU som fjendebilledet, og ja-partierne taler mest om Putin og Rusland. Med som gæst er Rasmus Stoklund, nyudnævnt politisk ordfører i Socialdemokratiet.

 • 1. Kampvognen køres i stilling

  01. maj 2022

  I særlige landsdele er der stor skepsis mod alt, hvad der kommer fra Bruxelles, og det kan i høj grad påvirke, hvordan politikerne fører kampagne de kommende uger. Med som gæst er Jan E. Jørgensen fra Venstre, og en socialdemokrat erkender også, at valgkampen er op af bakke.