NovoLand

Medicinalvirksomheden Novo Nordisk er Danmarks største virksomhed – og det er faktisk en af de allerstørste i hele verden. Men hvilken magt har Novo Nordisk herhjemme? Og er Novo Nordisk ved at blive større end Danmark?

I NovoLand undersøger Frihedsbrevets journalister Mathias Blædel Lorenzen og Lasse Sandborg magten og metoden, der ligger bag Novo Nordisks succes.

For at høre vores podcasts skal du være medlem. Tilmeld dig her
Sæson 1
 • 3. Firmaets mand

  11. april 2024

  Novo Nordisk-bossen Lars Fruergaard Jørgensen har været med til at ændre synet på overvægt ved at slå på, at overvægt er en lidelse. Journalisterne Lasse Sandborg og Mathias Blædel tegner et portræt af den magtfulde erhvervsleder og spørger ham, om han i dag mener, at overvægt er en sygdom.

 • 2. Novosibirsk

  04. april 2024

  Novo Nordisk og Kalundborg har hængt uløseligt sammen siden 1969 – og Frihedsbrevet har dækket de hemmelige møder mellem medicinalgiganten og kommunen, hvor der bliver diskuteret alt fra byggerier til udvikling i folkeskolen.   Men hvor stor indflydelse har Novo Nordisk egentlig på Kalundborg? Og hvad mener borgerne på gaden og byens tidligere borgmester, Tommy Dinesen, om det hele?

 • 1. De hvide kitler

  28. march 2024

  Frihedsbrevet kan afsløre, at Novo Nordisk er den medicinalvirksomhed, som har den stærkeste tilknytning til læger i Danmark. Men hvad betyder det konkret?   I første episode af NovoLand kigger Mathias Blædel Lorenzen og Lasse Sandborg nærmere på to topforskere, Tina Vilsbøll og Filip Krag Knop, der begge har tætte forbindelser til Novo Nordisk. Vi fortæller historien om, at forskerne – både officielt og uofficielt – har spillet vigtige roller for Novo Nordisk, mens medicinalgiganten har gjort sig selv til en verdensførende spiller på det lukrative marked for medicinsk vægttab.