Vivian blev sigtet for at dele foto af brændende Mette Frederiksen-dukke, men det er ikke hemmeligt, hvem der anmeldte hende

(ARKIV) En dukke forestillende Mette Frederiksen (S) hænger med et skilt om halsen med teksten: "Hun må og skal aflives" i forbindelse med a gruppen Men in Black afholder demonstration i København, lørdag den 23. januar 2021. I sagen om afbrændingen af en dukke med et foto af Mette Frederiksen (S) har anklagemyndigheden opgivet at bruge det helt tunge juridiske skyts. Det skriver Ritzau, torsdag den 26. august 2021.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Mens det fort­sat bliv­er holdt hem­meligt – og er gen­stand for mas­siv speku­la­tion – hvem der stod bag poli­tian­meldelsen af de tre per­son­er, der er tiltalt i sagen om den bræn­dende Mette Fred­erik­sen-dukke, forhold­er det sig lige mod­sat i en anden sag, som også har den bræn­dende dukke som omdrejn­ingspunkt. Vivian Alexan­dru blev anholdt den 14. marts 2021 og sigtet for at have opret­tet Face­book-grup­pen “STOP para­graf 113” med ref­er­ence til den para­graf om høj­for­ræderi i straf­feloven, som de tre unge mænd i “dukke­sagen” blev sigtet efter. Som illus­tra­tion til grup­pen val­gte hun et billede af den bræn­dende dukke. 30-årige Vivian Alexan­dru, der er enlig mor til to børn, har givet Fri­heds­brevet adgang til doku­menterne i sin sag. Af dem fremgår det, at hun – mod­sat de tre mænd i “dukke­sagen” – kan læse sort på hvidt, hvem der meldte hende til politiet. 

For at læse artik­lens ind­hold skal du være medlem. Allerede medlem? Log ind her.