
Efter at have tilbragt en torsdag aften i selskab med Søren Gade, ved jeg om ham, at en af hans livretter er en rejecocktail med 1000 øers dressing, asparges, sprød salat og ørredrogn. En anden er braiserede svinekæber med sprøde grøntsager, grov mos og kraftig sauce.
Jeg ved, at han ikke synes, at det at være formand for Folketinget er verdens mest spændende job. Ja, han sammenligner det ligefrem med at være en “kastreret hankat”. Og så ved jeg, at han i hvert fald synes, at arbejdet som formand for Esbjerg Havn er mere betydningsfuldt.
Jeg ved også, at Søren Gade er en mand, der står fast på sin ret. Der er ikke nogen, der skal fortælle ham, hvordan man gør tingene. Eller hvordan man får stemmer. Og da slet ikke Venstres formand, Troels Lund Poulsen, som han sender noget af en stikpille.
Efter at have tilbragt en torsdag aften i selskab med Søren Gade har jeg fået svar på en række spørgsmål, det danske pressekorps forgæves har forsøgt at jagte ham for svar på de seneste mange måneder.
Men inden vi kommer for godt i gang, finder jeg det på sin plads at fortælle, hvordan jeg bar mig ad med at komme i besiddelse af al denne viden.
Jeg ankommer til Tisvilde Kro lige efter klokken 18, hvor der her til aften har indfundet sig 40 forskellige udgaver af Morten Løkkegaard og de dertilhørende kvindelige pendanter. Dette inkluderer den originale Morten Løkkegaard.
Beskeden i indgangen lyder på at finde sig et bord og så gå op i baren og bestille diverse fornødenheder. Menuen er fastsat på forhånd efter aftenens hovedpersons ønsker og består således af den føromtalte rejecocktail og de efterfølgende braiserede svinekæber.
Log ind
Du skal være logget ind for at kunne læse og lytte til Frihedsbrevet.
Populære artikler
Fri Kultur
Tørrer regningen af på danskerne: DR-direktør tager taxa til og fra...

Fri Politik
Larsens dag i retten

Fri Finans
Dokumenter afslører: Kendt rigmand mistænkes for omfattende...

Fri Finans
Torben Möger blev udråbt som den største pamper i nyere tid – men han...
